Утре от 17 ч. се очаква стотици да поискат промяна

...
Утре от 17 ч. се очаква стотици да поискат промяна
Коментари Харесай

Готвят протест в Бургас заради убитата на АМ „Тракия” Стела, зоват за справедливо наказание

Утре от 17 ч. се чака стотици да изискат смяна в закона пред Бургаския областен съд

Бургазлии излизат на митинг още на следващия ден с искане за обективни санкции за нарушителите на пътя. Проявата, за организирането на която се приказва към този момент от няколко часа, ще се състои от 17 ч. пред Бургаския областен съд, а мотивът е следващият убит млад човешки живот в злополука.

23-годишната Стела Маринова бе убита от дрогирания 24-годишен камионджия Господин Господинов, родом от димитровградското с. Долно Белево, на Автомагистрала „ Тракия ” преди 2 дни в жесток случай приключил с още три потърпевши девойки.

Недоволните, които се готвят на следващия ден да излязат пред Съдебната палата в центъра на Бургас, са безапелационни, че плануваното от закона наказване за водача - в размер на 5 до 15 години затвор - е извънредно незадоволително. Те ще претендират да се задейства процедура, която да търси законодателни промени.

„ Мислите ли, че 15 години са задоволителни за един дрогиран водач? Той не е първият, няма и да е последният, който ще кара под въздействието на опиати. Искаме смяна в закона! И не, този път няма да гласуваме за страна без съответна правосъдна система! ”, пишеше допреди малко в специфична страницата във Facebook, озаглавена „ Справедливост за СТЕЛА ”, която след това наподобява е била изтрита.

Че се готви митинг, знаят и от ОДМВР-Бургас. Дали обаче той ще се състои в толкоз къси периоди след оповестяването му, следва да разберем още на следващия ден. Много е допустимо към момента просто да няма издадено позволение за провеждането на митинга. При всички случаи, уредниците, които към този момент остават незнайни, приканват хора от цяла България да се включат в митинга от родните си места.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg