Утре новият водопровод към Перник ще бъде допълнително обезпаразитен, след

...
Утре новият водопровод към Перник ще бъде допълнително обезпаразитен, след
Коментари Харесай

Обезпаразитяват новия водопровод към Перник

Утре новият тръбопровод към Перник ще бъде в допълнение обезпаразитен, след което стартират 48- часови проби, заяви общинският пресцентър. Кметът на общината Станислав Владимиров чака към края на седмицата градът да може да черпи вода от бент. "Бели Искър " през водопроводната мрежа на столицата. По същото време евентуално Перник ще премине към напълно нощен режим, което ще облекчи жителите в обстановката на изключително състояние.

Според Владимиров е имало междуинституционални разногласия от кой момент да бъде пуснато по-голямо количество вода за Перник. "Радвам се, че разсъдъкът надви и на ВиК бе позволено да предложи този нов режим, който е доста по-благоприятен за нас ", е споделил Владимиров. По думите му, в случай че се комбинира водоподаването от спешния тръбопровод с малко количество вода от язовир "Студена ", този режим може да се резервира и редом с това язовирът да се цялостни. Кметът се надява при започване на лятото, в случай че язовирът продължи да се цялостни с тези темпове, режимът да се анулира напълно.
Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник

"Вече имаме подписани контракти с компаниите за замяна на огромна част от водопроводната мрежа. Те са на финалната права с проектирането. В края на седмицата компаниите ще стартират работа в кварталите "Църква " и "Изток ". Така след няколко месеца ще успеем да снижим загубите на питейна вода и Перник ще стане град с значителен % на сменена подземна инфраструктура ", е споделил Станислав Владимиров. Според него градът е най-после на няколкомесечно голямо тестване.
Днес водният размер на язовир "Студена " е 8 094 000 куб.м при потенциал 25 519 100куб.м. Отчетени са приток - 2515 л/сек. и разход - 320 л/сек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР