Утре ни готвят още един изненадващ ход. Вместо да има

...
Утре ни готвят още един изненадващ ход. Вместо да има
Коментари Харесай

Лена: Утре ни готвят нова изненада - ще гласуват Габриел за премиер, но без кабинета

Утре ни готвят още един неочакван ход. Вместо да има договаряния, ще внесат в Народното събрание решение за избор на Мария Габриел за министър-председател. Но без конструкция и състав на държавното управление. Това разгласи Лена Бориславова, член на Изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната " пред Би Ти Ви. Бориславова упрекна Мария Габриел в неистина, тъй като е оповестила пред президента Румен Радев, че е реализирано единодушие за държавно управление. Според едно от основните лица в Политическа партия кандидатката за министър председател от ГЕРБ е била мост сред двете обединения, само че откакто е показала кабинета пред Радев към този момент не е.

Бориславова описа своя версия по какъв начин се е стигнало до разрива сред ГЕРБ и ПП-ДБ във вторник по обяд, след което Мария Габриел отиде в президентството и показа план на държавно управление, в което влизат и министри от ПП-ДБ. 11 от тях оповестиха, че не желаят да са министри.

" Представете си в 12,30 часа във вторник, договарянията текат, там от нас са всички водачи, с цел да могат да вземат решения. И внезапно в залата влиза пиарът Никола (Никола Николов от ГЕРБ - бел.ред.) и споделя: Време е! И четирите дами като бойци стават и напущат ", описа Бориславова своята версия. Като посочи, че тя не е била там, а й е преразказано от представителите на ПП-ДБ - Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

" И договарянията умират там. Ние по никакъв метод не сме провокирали такава реакция, седяли сме там и сме говорили. След напускането на дамите връзката се прекъсва тотално, Бойко Борисов не си подвига телефона. Пълно затъмнение, с цел да разберем от медиите, че Мария Габриел има намерение да отиде при президента. Дамите са там, само че се крият по стаите ", продължи описа си Лена Бориславова.

Тя отбрани министъра на финансите в оставка Асен Василев, от който ГЕРБ желаят опрощение и отстраняването му, с цел да продължат договарянията. " Асен Василев се извини на госпожа Габриел като жена. Не може да се извини на ГЕРБ, че внесоха несъгласуван кабинет ", съобщи още Бориславова. Според нея договарянията можело да продължат, само че без Мария Габриел. ГЕРБ са изобретателни, могат да измислят нещо, съобщи Бориславова, представена от „ 24 часа ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР