Утре Народното събрание ще гласува проект на решение да се

...
Утре Народното събрание ще гласува проект на решение да се
Коментари Харесай

Гласуват само оттеглянето на Пламен Николов

Утре Народното събрание ще гласоподава план на решение да се одобри волеизявлението на претендента за министър председател на " ИТН " Пламен Николов, с което той отдръпва желанието си да бъде номиниран за подобен и желанието си да предложи състав на Министерски съвет.

Това е решението на втория председателски съвет, който се организира през днешния ден, с цел да се реши конституционният проблем и тупика, в който попадна Народното събрание с отдръпването на " ИТН " от процедурата по лъчение на държавно управление от 46-то Народно заседание.

В пленарна зала няма да се гласоподава препоръчан състав на Министерски съвет, защото това остава безпредметно.

Решението е, че следва да има наложителен акт на Народното събрание, с цел да обективира волята на народните представители в Народното събрание и да последва ходът на конституционната процедура с втори декрет за връчване на втория мандата.

Проектът за решение би трябвало да бъде показан от " ИТН ".
 Народното събрание: Какво да се прави? *
Народното събрание: Какво да се прави?*

Ще има втори председателски съвет

Адвокат Николай Хаджигенов изясни решението и се базира на мнението на практикуващи адвокати - би трябвало да има краен акт на Народното събрание.

" Актът на президента е краен, постоянен и топката е при нас. Това е нашият мач и ние не можем да избягаме от отговорността да създадем това, което би трябвало да направи Народното събрание, с цел да завърши процедурата ", акцентира Хаджигенов.

По думите му този казус би трябвало да бъде изигран извънредно деликатно, тъй като основава ново право, а правото е жива материя. На въпрос дали всички депутати са били единомислещи, Хаджигенов съобщи: " Почти. "

Има Такъв Народ се тормозили мощно, че Народното събрание може да гласоподава срещу и да не одобри оставката и на мощ да го направи министър председател - " това би било в границите на занимателното. Народните представители обаче нямат такива планове - да създадат някого принудително министър председател, увери Хаджигенов.

Трябва да се обединим към това Народното събрание да одобри в пленарния си състав волеизявлението на Пламен Николов, тъй като волята е персонална, разяснява и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Според нея никога това не е естествен ход на една конституционна процедура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР