Утре над Черноморието облачността ще е значителна и следобед ще

...
Утре над Черноморието облачността ще е значителна и следобед ще
Коментари Харесай

Значителна облачност по Черноморието утре, следобед с валежи от дъжд

Утре над Черноморието облачността ще е забележителна и следобяд ще има превалявания от дъжд, който още до вечерта ще спрат. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад северозапад. Максималните температури ще бъдат 15°-18°. Температурата на морската вода ще е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще е облачно, през нощта дъжд ще вали в Западна България, а до края на деня преваляванията ще обзет и източните региони. След обяд от запад преваляванията ще стартират да стопират и облачността ще се раздира. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд последователно ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската низина краткотрайно ще се усили. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, а оптималните - сред 11° и 16°, малко по-високи в югоизточната част от страната. В София минимална - към 6°, оптималната - към 9°.

В планините времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. По високите елементи ще се образува снежна завивка. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР