Утре, на 20-и март, официално посрещаме астрономическата пролет, но и

...
Утре, на 20-и март, официално посрещаме астрономическата пролет, но и
Коментари Харесай

Облачността постепенно се разкъсва и намалява

Утре, на 20-и март, публично посрещаме астрономическата пролет, само че и в околните дни температурите ще се задържат доста по-ниски от нормалните и още веднъж ще има превалявания от сняг.

Днес оптималните температури ще са сред 6° и 11°. Ще духа слаб, в Дунавската низина сдържан северозападен вятър. По-значителна облачност ще има основно в Южна България, както и по Южното ни Черноморие, където ще превали слаб дъжд, в планинските региони сняг. Повече слънце ще има в Северозападна България, само че облачността и в останалата част от страната последователно ще се раздра и намалее.

Още през нощта от югозапад облачността още веднъж ще се усили. Ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури в множеството региони м/у минус 2° и 3°. Облачно ще бъде и денем, а от югозапад ще стартират превалявания от дъжд, в планинските региони от сняг. Вечерта ще завали и в Централна България. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 5° и 10°.

Облачно време ще доминира в планините, ще има и превалявания от сняг. Ще духа слаб до сдържан югоизточен, по високите и открити елементи югозападен вятър. Максималните температури в курортите - минус 4° на Алеко, в Пампорово, както и в ски зона Шилигарника в Банско: към минус 2°, минус 1° в Боровец.

В множеството региони от Западна и Централна Европа ще остане относително студено, изключително в Швейцария и Австрия, където снеговалежите ще продължат. Ветровито и със обилни превалявания, най-вече от сняг, ще бъде на Скандинавския полуостров. На Балканите от югозапад ще стартират нови превалявания от дъжд, в планините и планинските региони - от сняг. Причината - следващ циклон, който ще окаже въздействие на времето и у нас.

Значителни превалявания ни чакат в неделя и понеделник. Още през нощта против неделя на доста места в западната част от страната дъждът ще премине в сняг, в неделя преваляванията там ще са смесени от дъжд и от сняг, а на изток ще вали най-вече дъжд. Ще духа сдържан източен вятър, който през нощта против понеделник ще се ориентира от североизток, с него ще нахлува още по-студен въздух и сняг ще завали и в Североизточна България, а в композиция със мощния вятър там ще има условия за виелици и навявания. Интензивни превалявания и от дъжд, и от сняг се чакат и в понеделник. Във вторник и сряда ще остане облачно, само че ще превалява по-слабо и не по този начин навсякъде.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР