Утре на 1- ви октомври в Германия ще се проведе

...
Утре на 1- ви октомври в Германия ще се проведе
Коментари Харесай

Китай и Германия възстановяват финансовият диалог на високо равнище

Утре на 1- ви октомври в Германия ще се организира Третия финансов разговор на високо ниво. Заедно домакини на събитието ще бъдат Китай и Германия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Китайското министерство на външните работи заяви, че ще бъдат обновени диалозите на високо ниво, които бяха блокирани поради пандемията от COVID-19.

Съпредседател на разговора взаимно с немския финансов министър Кристиан Линднер ще бъде китайският вицепремиер Хъ Лифън.

Споразумения за усилване на координацията в банковото дело, финансите и финансовите пазари подписаха Китай и Германия при последния кръг договаряния, който се организира през януари 2019 година Те поеха ангажимент за увеличение на пазарния достъп и задълбочаване на съдействието, за разширение на икономическите връзки като цяло. Оттогава обаче Европейски Съюз, в това число Германия, показва терзания от прекомерно мощната си икономическа взаимозависимост от Китай.

Миналата седмица Германия съобщи, че има проект за задължаване на телекомуникационните оператори да понижат потреблението на съоръжение на китайските снабдители “Хуавей ” (Huawei) и Зед Ти И (ZTE) при 5G мрежите си.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg