Утре комисията ще изслуша проблемите на общинските лечебни заведения и

...
Утре комисията ще изслуша проблемите на общинските лечебни заведения и
Коментари Харесай

Утре здравната комисия изслушва директори на общински болници

Утре комисията ще изслуша проблемите на общинските лечебни заведения и в случай че е належащо, ще има законодателни промени, заяви доктор Даниела Дариткова, ръководител на здравната комисия в Народното събрание.

Тя разяснява пред Българска национална телевизия настояването на общинските лечебни заведения за спомагателна дотация от 30 милиона лв.. Според нея смяна на медицинските стандарти и част от параметрите в Националния рамков договорса първите стъпки, които ще подобрят действието на общинските лечебни заведения.

" Общинските лечебни заведения са благосъстоятелност на съответните общини. Не може страната да финансира финансови разноски или пък неизплатени отговорности. Няма подобен законов механизъм.

Аз чакам на следващия ден в действителност от общинските лечебни заведения да показват защо тъкмо са им нужни тези 30 милиона и какво чакат да се случи от тях. А другояче считам,че всяка община, която има интерес да поддържа общинското лечебно заведение, го прави ", уточни Дариткова. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР