Утре, като напусна премиерския пост, ще си направя и аз

...
Утре, като напусна премиерския пост, ще си направя и аз
Коментари Харесай

След премиерския пост ще си направя сайт и ще бъда много добър разследващ журналист

" Утре, като напусна премиерския пост, ще си направя и аз един уебсайт и ще кажа " Не ме пипайте ". Като служител на реда ще бъда доста добър проверяващ публицист " - с такава екстравагантна концепция министър-председателят Бойко Борисов отговори в изявление за Би Ти Ви на поредност от въпроси за медийната независимост в България. По обясненията му по този начин щял да се впише в модела, по който двама олигарси купували медии - " кой уебсайт, кой телевизия ", и в случай че направели нарушаване, казвали: " Не ме пипайте, аз съм издател ".

Видимо нервиран от въпросите по тематиката, Борисов назова " неистини " изказванията, че в страната няма независимост на медиите. Попитан за какво тогава Съединени американски щати изпращат в посолството си в София човек, който да следи за върховенството на закона и медийния плурализъм, той отвърна изненадващо, че това е станало по негово искане. Новината за новото предопределение пристигна от изказване на американския дипломат в София Херо Мустафа, само че до момента нито от американска, нито от българска страна, не е споменавано самодейността да е на Борисов.

Премиерът сподели, че от Вашингтон оценил по друг метод ролята на малкия екран и на медиите в представянето на международните водачи. " От това, което съм гледал, Тръмп го дават с изкривени физиономии, с дупки по бузите, като демон. А се оказа доста приветлив с еластичен разум човек, доста прелестен. Два часа минаха като 1 минута. Не можах да допускам по какъв начин съм се чудил по какъв начин този човек би могъл да бъде на този пост?! " възкликна Борисов.

Премиерът повтори тезата, която развива всекидневно, когато става дума за медийната независимост - че няма спрян журналистически материал, нито неразрешена тематика за следствие, само че не би желал да вижда в България медиите да се държат като в Съединени американски щати - да крещят, да се бута и бият - държание, което съгласно Борисов е погрешно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР