Утре и други ден дори ще бъде малко по-топло, но

...
Утре и други ден дори ще бъде малко по-топло, но
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Снегът идва! Мощен ретрограден циклон ни...

Утре и други ден даже ще бъде малко по-топло, само че петък, събота и неделя ни чака зима. Атанасовден е, само че същинският Атанасовден преди промяната на календарите Юлианският и Григорианският е 31 януари. Така че Атанасовден няма да донесе " сбогом " на зимата, а ще докара 4-5 дни същинска зима. Това предвижда климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

Този антициклон Дитер ще продължи да обуславя времето, уточни още той.

Този леден фронт, който минава през България, ще утежни времето чак до Египет. Не се изключва след това в Ливан, Йордания да се заяви за паднал сняг.

В петък ще нахлуе доста леден въздух. В събота и неделя също ще бъде студено и ще има снеговалежи. Има заплаха циклон да се върне назад към Черно море и да се получи така наречен назадничав циклон и половин Източна България да бъде затрупана от сняг, изясни климатологът.

Времето в София

До петък оптималните температури ще са към 7 градуса, до момента в който с нахлуването на студения фронт в края на седмицата те ще станат минусови.
Три-четири дни ще бъдат ледени с оптималната температура към минус един – минус два градуса. Няма да се образува основна снежна завивка.

Времето във Велико Търново

И там от оптимални температури от 7 градуса те ще паднат в края на седмицата и през уикенда, само че няма да са минусови.
През двата почивни дни те ще са към 1 градуса. В началото на другата седмица времето ще се стабилизира.

Времето по Черноморието

В Бургас в петък ще бъде към момента топло с оптималната температура от 8 градуса. След това тя ще падне до към 3-4 градуса. Температурата на водата е към 7-8 градуса.Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме какви са климатичните условия в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР