Утре гражданите на Берлин ще гласуват в първи по рода

...
Утре гражданите на Берлин ще гласуват в първи по рода
Коментари Харесай

Референдум в Берлин решава дали германската столица да стане климатично неутрална до 2030 г.

Утре жителите на Берлин ще гласоподават в първи по рода си референдум, с който ще решат дали немската столица да стане климатично неутрална до 2030 година Ако решението бъде в интерес на природозащитниците, то ще има силата на закон, предава кореспондентът ни Капка Тодорова:

Никакви коли, единствено колела и електроавтобуси, слънчеви панели по покривите и доста зеленина. Така си показват, че ще наподобява Берлин след седем години основателите на първи по рода си референдум, който се организира на следващия ден в Берлин. С него жителите на немската столица ще могат да решат дали да станат първия климатично безпристрастен град в Германия още през 2030 година, вместо както е по проект през 2045 година.

Изтеглянето на проекта с 15 години напред ще коства над 100 милиарда евро, само че от кое място ще дойдат парите и какви ще са разноските и кой ще ги покрие за тази амбициозна цел към този момент не е ясно. Също по този начин не е ясно по какъв начин градът ще се доставя с сила от прилежащата провинция Бранденбург, защото Берлин самичък не създава електричество.

Инициаторите на референдума обаче дават за образец пандемията, когато се наложи ненадейно всички да цифровизират допустимо най-бързо работните си или образователни процеси.

Сенатът на Берлин към този момент разгласи, че по принцип поддържа задачите на референдума, само че няма да взима задължения особено поради тях. Така финансирането им при възможен позитивен излаз от референдума остава неразбираемо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР