Утре е Свети Валентин - празникът на любовта е повод

...
Утре е Свети Валентин - празникът на любовта е повод
Коментари Харесай

В навечерието на Свети Валентин - белгийски шоколад за празника на любовта

Утре е Свети Валентин - празникът на любовта е мотив за белгийските майстори на шоколад да развихрят въображението си.

На този ден по традиция те подготвят многообразие от шоколадови изкушения, постоянно във формата на сърца.


Белгийските шоколатиери праволинейно следват образеца на фамозния занаятчия Жан Нойхаус, който през 1912 година основава неустоимите бонбони с заряд пралини.

И към този момент повече от век се надпреварват да показват истински усети. Наред с Великден или Коледа, Свети Валентин е превъзходен мотив да покажат уменията и изобретенията си.

" За Свети Валентин, несъмнено, подготвям сърца, разнообразни типове - с карамел и морска сол, това е наложително, тъй като хората ги обожават, също малини. И сърце, наречено обич, плодова пристрастеност и прасковен заряд ", споделя Бернар Скобен, белгийски шоколатиер.

Преди да се посвети на шоколада Бернар работел в една от най-големите информационни компании в Белгия.

Промяната в кариерата и живота му пристигнала откакто посетил дружно със фамилията си ревю за шоколад. И през днешния ден радва с творбите си влюбените и феновете на сладкото прелъщение.

" Всички знаем, че шоколадът е доста прелестен, изключително когато сме с обичаните си хора на Свети Валентин. Можем да честваме със или без шоколад, само че всички го обичаме ", споделя студентката Амина.

По данни на белгийските производители износът на шоколад и продажбите на вътрешния пазар са се върнали на равнищата отпреди пандемията.

Единствено туристите към момента страхливо купуват шоколад, само че може би 14-и февруари ще обърне наклонността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР