Утре е „Мачът на седмицата” на Sportal.bg, в който един

...
Утре е „Мачът на седмицата” на Sportal.bg, в който един
Коментари Харесай

Президентът на Рилски спортист пред Sportal.bg: От федерацията трябва да се извинят на Деян Карамфилов

Утре е „ Мачът на седмицата” на Sportal.bg , в който един против различен се изправят Рилски състезател и Балкан . Двата тима ще премерят сили в Самоков, а преди този момент взехме решение да се свържем с президента на Рилецо инж. Петър Георгиев , с цел да разберем какво чака той от конфликта с един от огромните дразнители за неговия отбор. Не пропуснахме да поговорим и по наболели тематики свързани с сложната финансова обстановка в спорта поради пандемията от COVID-19. Пред Sportal.bg той разяснява и обвиняванията към гарда на Рилски състезател Деян Карамфилов, който беше заплетен в голям скандал поради позитивен тест за ковид по време на последния лагер с националния тим.

- Как оцеля Рилски състезател предвид на тежката икономическа обстановка поради пандемията?
- И аз това се чудя. Казвам го напълно съществено, тъй като няма естествен човек, който да е измислил по какъв начин да оцелее при тази идиотска обстановка в света.

- А Вие по какъв начин го измислихте?
- Да оставим шегата на страна, всичко е доста мъчно. Но с помощта на това, че сме един извънреден екип – треньори, играчи, лекари, такива като мене началници, и тази година успяхме да съберем доста положителни момчета, които желаят да се развиват като баскетболисти.

- А персонално на Вас какъв брой Ви е мъчно да се справяте със обстановката?
- Това е по-тежкият въпрос. На мен ми е пъклен мъчно, тъй като моят бизнес е най-вече експорт от България. Миналата година, а и до този миг, както вървят нещата, не са се подобрили в международен мащаб. Нито може да пристигна непознат клиент да му направиш презентация, нито да пристигна да си вземе стоката, много е мъчно. Засега оцеляваме, макар, че тази дума доста я ненавиждам.

- Как рефлектира всичко това върху баскетболния тим в Самоков?
- Баскетболният тим е парченце от формация, която ръководя от 30 години и се стремя всички елементи от този пъзел да са подредени и еднообразно да понасяме и позитивни, и негативни неща. Ситуацията не се е отразила върху заплащането им. Дори през днешния ден би трябвало да са получили следващата заплата. А награди се получват, когато се реализиран дефинитивни резултати. Сега за награди не можем да приказваме. Нямам табиет да давам награди след победа. Ние си играем шампионата по този начин, както е. Ако спечелим Купа или шампионата, тогава можем да приказваме за бонуси. И несъмнено ще приказваме.

- Рилски състезател се показва на извънредно равнище този сезон, какви цели поставихте пред тима?
- Това да се представяме извънредно добре този сезон е разследване на положителната селекция, която направихме. Второто е, че разчитахме, това беше и моя концепция, да дадем път на повече млади български играчи, които са повярвали, че Самоков е мястото за тяхното развиване и желаят да вървят напред. Никога не беше се случвало Рилски да има 12 следващи победи, а даже можеше да са 13, само че не бяхме подготвени още в първия мач. Аз в никакъв случай не слагам цел да станем първенци. Апетитът идва с яденето. Играем, бием и всеки мач е обособен. Надявам се в действителност тази година да зарадваме хората в Самоков с нещо по-значимо.

- Утре Рилски състезател се изправя против един огромен дразнител в лицето на Балкан. Какви са упованията Ви за този мач и липсва ли съгласно Вас публиката на такива дербита?
- Не е добре, че няма аудитория, само че в случай че тимовете разчитат на аудитория, това не е съществено. Установил съм го от години. И като е имало аудитория сме били Балкан в тяхната зала, и когато не е имало, отново сме ги били. Утрешният мач е едно предизвикателство за нашия отбор преди мачовете в Европа, с цел да забележим къде се намираме. Балкан е един не дразнител, а противник, който от както аз съм играл баскетбол до ден сегашен постоянно са противен противник на полето.

- Какво още Ви държи в баскетбола?
- Ох, Боже (смее се). Не знам и аз си го задавам този въпрос и то с години си го задавам. Чудя се на следващия ден, в случай че се случи нещо с мен, какво ще стане с баскетбола в Самоков. Никой не ми оказва помощ. Никой не се интересува от баскетбол и по този начин в продължение на 30 години съм като последния мохикан.

- Това е много тъжно с оглед триумфите на Рилски състезател и базата, с която разполагате в Самоков.
- Аз приказвам истината, че никой не се интересува от баскетбола, от тима, от мен.

- Трима играчи на Рилски състезател – Павлин Иванов, Алекс Симеонов и Деян Карамфилов попаднаха в разширения състав на националния тим. Доволен ли сте?
- Винаги може повече, само че това е преценка на националния треньор. Той по-добре има взор над обособените играчи и клубове. Това, което ме радва, с изключение на тримата играчи е, че той за първи път взема решение да организира лагера преди квалификацията в Самоков. Изненадан съм, само че мисля, че постъпката му е вярна. Не мисля, че има по-добри условия за подобен затворен камп или „ балон”, както в този момент го назовават.

- Не мога да не ви върна малко обратно, когато на последния лагер на националния тим
гардът на Рилски състезател Деян Карамфилов беше заплетен в скандал поради позитивен тест за ковид. Не беше ли малко над допустимото всичко, което излезе пред необятната публика?
- Не знам кой ги измисля тези дивотии. На този лагер те са били всички дружно, такива са изискванията. Познавам това момче. Няма подобен анормален човек да си го извикал в националния тим и да желае да се болести, още повече с тази идиотска болест.

- Преди няколко дни точно селекционерът на националите Росен Барчовски изясни пред нашата медия, че пробата е бил позитивен, само че те са пътували с рейс, спирали са на бензиностанции и не е невероятно някой да се болести по пътя.
- Абсолютно. Цялата тази обстановка подейства доста зле на Деян Карамфилов. Той беше затворен в една хотелска стая и чете, и слуша какво се приказва за него. Това е непоносимо. Говореше се все едно е нарушител. Той го претърпя доста тежко. Всеки ден говорихме с него по телефона и аз знам каква беше обстановката.

- Не е ли прекомерно, че от федерацията оповестиха, че ще създадат следствие по случая?
- Ама какво следствие ще вършат? Ако Глушков или аз се заразим, какво следствие ще прави?!

- Трябва ли от федерацията да се извинят на Деян Карамфилов?
- Разбира се, че федерацията би трябвало да сервира извинения и мисля, че Глушков ги е поднесъл, само че не съм 100% сигурен. Аз се обадих на Глушков, тъй като по този начин, както беше поднесена информацията в медиите, беше непоносимо. Тогава той ми сподели, че нещата не са по този начин и той държи връзка с майка му и с него. Аз му повярвах.

Снимка1: НБЛ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР