Утре, 8 ноември, над Черноморието сутринта ще има ниска облачност,

...
Утре, 8 ноември, над Черноморието сутринта ще има ниска облачност,
Коментари Харесай

Очакват ни валежи от дъжд утре следобед по Черноморието

Утре, 8 ноември, над Черноморието сутринта ще има ниска облачност, в обособени региони и мъгла. До обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността краткотрайно ще намалее до слънчево време. Следобед в северните региони облачността ще се усили и ще стартира превалявания от дъжд, който по-късно вечерта и през нощта против четвъртък ще обзет южните региони. На обособени места ще прегърми. През по-голямата част от деня ще духа до сдържан югозападен вятър, по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са 20°-24°. Температурата на морската вода е 15°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

За на следващия ден в област Варна е в действие жълт код за вятър. По-късно следобяд, при прекосяването на леден фронт, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до 20-22 m/s.

През нощта облачността от северозапад ще стартира да се усилва и вплътнява. В низините и равнините ще е съвсем безшумно и тук-там на изток ще се образуват мъгли. В планинските региони ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, в София - към 9°.

Утре още сутринта в северозападните региони ще завали дъжд. До края на денонощието, с напредването на студения атмосферен фронт от северозапад на югоизток, превалявания ще има в съвсем цялата страна. В югоизточните региони преваляванията ще са по-късно вечерта и през нощта против четвъртък, като там е допустимо и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са в необятни граници: от 13°-15° в Северозападна България, където по здрач преваляванията ще стопират, до 23°-25° в югоизточните региони където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър и ще има повече слънчеви часове. В София оптималната - към 15°.

Над планините ще е най-вече облачно, основно в следобедните часове с превалявания от дъжд, обилни в масивите от Западна България. Преди обяд ще духа сдържан югозападен вятър и към момента ще е топло с оптималната температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра - към 7°. Около и след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Температурите бързо ще се намаляват, с тях и височината над която дъждът ще е от сняг, вечерта ще снижи до към 1500 метра.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР