Утре, 7 септември, в 6:30 ч. се възстановява движението по

...
Утре, 7 септември, в 6:30 ч. се възстановява движението по
Коментари Харесай

От утре се възстановява движението по Южната дъга в участъка между Младост и автомагистрала Тракия

Утре, 7 септември, в 6:30 ч. се възвръща придвижването по Южната дъга на софийския околовръстен път в реконструиращия се 6-километров сектор сред ЖК "Младост " и автомагистрала "Тракия ", оповестиха от организация "Пътна инфраструктура ".

Преминаването ще се реализира в двете посоки в платното, в което не се правят строителни действия, и ще се контролира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен.

Необходимо е водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост и да съблюдават прецизно поставената сигнализация. Реконструкцията на трасето стартира през октомври.

Отсечката сред "Младост " и кв. "Горубляне " беше затворена на 14 юни т. година за разрушение на остарелия надлез при 40-и км и построяването на нов. Двулентовият път се уголемява в две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, две местни платна и тротоари.

С новото трасе на софийския околовръстен път ще се обезпечи връзка сред автомагистралите "Струма " и "Тракия ", ще се улесни директният трафик от автомагистрала "Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет. Срокът за довеждане докрай на модернизацията е пролетта на 2021 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР