Утре 46-годишният Пъков ще застане пред 32-ри състав на Софийския

...
Утре 46-годишният Пъков ще застане пред 32-ри състав на Софийския
Коментари Харесай

Шофьорът, прегазил малкия Петьо, иска предсрочна свобода

Утре 46-годишният Пъков ще застане пред 32-ри състав на Софийския градски съд, който ще прегледа настояването му за условно предварително освобождение, оповестиха от институцията.

6-годишното момченце бе блъснато на 14 април 2015 година, до момента в който кара колело на ул. "Павел Хаджисимеонов " в Панагюрище. Експертиза откри, че 44-годишният тогава Пъков, който се оказа рецидивист на пътя , е карал джипа си "Ауди Q7 " със 78 км/ч. Петьо почина на място.

На 30 юни 2015 година Окръжният съд в Пазарджик осъди Пъков на 4 години затвор при първичен общ режим и го лиши от правото да ръководи моторно-превозно средство за период от 7 години.

Делото бе прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто предприемачът призна обстоятелствата и събитията по обвинителния акт и наложеното наказване се редуцира с една трета.

Няколко месеца по-късно Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата.

Цветан Пъков бе приет за отговорен за това, че предприемайки маневра за изпреварване на движещия се пред него автомобил, ускорил скоростта, движейки се с 78 км/час. По същото време 6-годишният Петьо почнал да пресича с велосипеда си пътното платно. Когато стигнал доникъде, последвал удар сред него и автомобила, при което детето попаднало под бронята на автомобила, който го влачил още 40 м , до момента в който не изпаднало на пътното платно.

Същевременно през днешния ден бащата на убития Петьо - Петър Гевечанов е разгласил фотография в персоналния си профил във Facebook, че със брачната половинка му Десислава са станали родители на трети наследник - Божидар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР