Утре, 3 август, в сградата на общинската Банка за майчина

...
Утре, 3 август, в сградата на общинската Банка за майчина
Коментари Харесай

Общинската Банка за майчина кърма запознава младите родители с ползата от майчиното мляко за бебето

Утре, 3 август, в постройката на общинската Банка за майчина кърма на ул. “Сава Михайлов “ №57 в столицата ще има Ден на отворените порти. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

От 10.00 ч. до 12.00 ч. екип от лекари и експерти ще дават отговор на въпроси по разнообразни тематики, свързани с кърменето и донорството на кърма:

„ Най-чести компликации споделяни от майките в началния стадий на кърменето “;

- „ Митове, свързани с кърменето и качествата на майчината кърма “.

- „ Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата вярно в домашни условия. Безопасност на кърмата “;

- „ Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за поддръжка и съвещания “;

Специалистите на Банка за майчина кърма са подготвени да дадат самостоятелни съвещания на кърмещи дами и отвън оповестените в програмата на събитията тематики.

В петък, 4 август, от 9,00 ч Банката за майчина кърма и столичният регион „ Надежда “ провеждат събитие в „ Северен парк “ (вход откъм бул. „ Народни будители “). Основната цел на самодейността е разпространение и поощряване на кърменето, донорството на кърма, значимостта на кърменето за здравето на бебето и майката.

Мотото през 2023 година е „ Кърмене и работа “, което сплоти екип от висококвалифицирани чиновници и сътрудници на Банка за майчина кърма да поддържат българските майки в задачата да отгледат здрави деца. Ще се включват експерти, които ще обезпечат безвъзмездни самостоятелни съвещания на кърмещи дами и бъдещи майки.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР