Утре (29 ноември) отборите на САЩ и Иран играят решителен

...
Утре (29 ноември) отборите на САЩ и Иран играят решителен
Коментари Харесай

САЩ показват знамето на Иран без герб, персите се жалват във ФИФА

Утре (29 ноември) тимовете на Съединени американски щати и Иран играят съдбоносен мач от група В на Световното. Янките имат две точки, а персите - три.

Покрай дуела обаче към този момент има много напрежение, като се имат поради и много обтегнатите връзки сред двете страни.

Националният тим на Съединени американски щати стартира да демонстрира знамето на Иран в обществените мрежи без герба на Ислямската република.

На формалната страница на националния отбор на Съединени американски щати в Туитър бе оповестен банер с мачовете в груповата фаза, а знамето на Иран бе показано без герб. Същото е в профилите на американския тим в други две обществени мрежи - Facebook и Туитър, осведоми АП.

Американската федерация по футбол разгласи в изказване, че прави това, с цел да показва „ поддръжка за дамите в Иран, борещи се за главните човешки права “. Това става на фона на продължаващите митинги в Иран, на които властимащите проливат от ден на ден кръв.

Часове, откакто ходът на американците закупи популярност, Иран разгласи, че ще подаде тъжба във ФИФА, съобщи Би Би Си.

„ В акт на непрофесионализъм страницата в Instagram на футболната федерация на Съединени американски щати отстрани признака на Аллах от иранското знаме, написа иранската държавна осведомителна организация IRNA. - Иранската футболна федерация изпрати имейл до ФИФА, с цел да изиска от нея да насочи съществено предизвестие към федерацията на Съединени американски щати. ”
Програмата за 28 ноември
Днес приключва втория кръг от първата фаза - всички тимове довечера ще са изиграли по два мача и ще останат последните дуели, в които срещите в групите ще са едновременно.

Преди това обаче има би трябвало да се играят вторите мачове от групите G и H.

От 13 часа Камерун среща Сърбия, а от 18 ч е конфликтът Бразилия - Швейцария. Те са от гр. G, в която Бразилия има 3 т., “часовникарите ” също толкоз, а западните ни съседи и африканците изгубиха първите си срещи.

В гр. Н са дуелите Южна Корея - Гана (15 ч.) и Португалия - Уругвай (21 ч.). Кристиано Роналдо и компания са водачи с 3 т., корейците и урусите са с по 1, а ганайците - 0.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР