Утре, 24 октомври, ще се проведе съвместно учение по ликвидиране

...
Утре, 24 октомври, ще се проведе съвместно учение по ликвидиране
Коментари Харесай

Българският кораб за борба с нефтени разливи с обучение във Варненския залив

Утре, 24 октомври, ще се организира взаимно обучение по очистване на нефтен разлив в виновния регион на България в Черно море, оповестиха от МТИТС.

В тренировката ще вземат участие представители на Главна дирекция "Аварийно-спасителна активност ", Дирекция "Морска администрация "-Варна, EMSA (Европейска организация за морска сигурност) и други.

По време на учението корабът ще показва съоръжение за изследване и обозначаване на нефтени разливи, съоръжение за битка с нефтени разливи, приемане и предаване на данни от/на Морския спасително-координационен център. То се организира в съдействие с EMSA и в него ще бъде задействана системата за сателитно наблюдаване за нефтени разливи (Clean Sea Net), както и европейската система за бедствия CESIS ( ERC ).

Корабът ще бъде отворен за гости на 24 октомври,вторник, от 14.30 до 16.30 ч. на Морска гара Варна.

Проект "EMSA Oil Spill Response Services " има за цел да сътвори мрежа от дежурни кораби за реагиране при нефтени разливи, посредством контракти с търговски оператори на плавателни съдове. Заради това в България е нает "Галакси Еко " за интервала 2017-2021 година с регион на деяние Южно Черно море.

Наетите от EMSA кораби са особено приспособени за интервенции за битка с нефтени разливи и са в режим на непрекъсната подготвеност, до момента в който правят нормалната си комерсиална активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР