Утре, 24 февруари, ще бъде даден старт на проект за

...
Утре, 24 февруари, ще бъде даден старт на проект за
Коментари Харесай

Подменят печките на дърва с екологично отопление в Монтана с проект за 10,7 млн. лeва

Утре, 24 февруари, ще бъде даден старт на план за чист въздух на Монтана, чиято стойност е съвсем 10,7 млн. лв.. Официалното му наименование е " Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Монтана посредством замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с различни форми на отопление ".
Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Околна среда “. Безвъзмездната финансова помощ от Кохезионния фонд е 9 088 886 лв., а останалата сума от 1 603 921 лв. е  национално съфинансиране от държавния бюджет.
 Още не е ясно разблокират ли се 111,4 млн. лева за чист въздух в 7 общини Още не е ясно разблокират ли се 111,4 млн. лева за чист въздух в 7 общини
До две-три седмици ще стане ясно дали община Горна Оряховица ще продължи с делото против ръководещия орган на Оперативна стратегия &bdqu...
Общата цел на плана е обвързвана с възстановяване на качеството на атмосферния въздух в Монтана посредством понижаване на излъчванията на фини прахови частици от битовото отопление като един от главните източници на замърсяване на въздуха.
Средствата са за замяна на отоплителни уреди на твърдо гориво на семейства с различни типове екологични отоплителни уреди.
Изпълнението ще протече в два стадия, като първият от тях е предварителен. Предназначен е за обучителна акция измежду популацията, като ще се коментират вероятните различни форми за отопление и изискванията за включване на искащите в схемата за замяна, изследване на настройките за замяна на употребяваните от тях отоплителни уреди, правене на екологични, стопански и обществени разбори.
Вторият стадий всъщност е капиталов.
 500 филтри сложиха на комини в два столични региона тази година 500 филтри сложиха на комини в два столични региона тази година
За възстановяване на качеството на въздуха и понижаване на фините прахови частици Столичната община извършва разнообразни ограничения и една от вси...
Припомняме, че към момента не е завършило делото на община Горна Оряховица против ръководещия орган на Оперативна стратегия " Околна среда ", касаещ плановете за чист въздух на 7 общини.
Това дело на процедура блокира към 111,4 млн. лв..
Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев апелира заповедта, с която се дефинират насоките за кандидатстване по програмата " Мерки за възстановяване качеството на атмосферния въздух " и по-конкретно точка 11-та, където написа, че възможни претенденти по процедурата са общините Бургас, Видин, Димитровград, Монтана, Пловдив, Смолян и Столична община.
" В процедура на обжалване сме още. Във Върховен административен съд мина едно съвещание, само че сега сме в процедура по вероятно извънсъдебно  съглашение с Министерство на околната среда и водите. До две-три седмици ще е ясно всичко ", съобщи преди няколко дни градоначалникът Добрев за.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР