Утре, 21 ноември, Златоград чества 106 години Освобождение. Денят е

...
Утре, 21 ноември, Златоград чества 106 години Освобождение. Денят е
Коментари Харесай

Златоград чества 106 години Освобождение с богата програма

Утре, 21 ноември, Златоград празнува 106 години Освобождение. Денят е неучебен, а всички 12-класници са поканени на тържествена сесия в Общинския съвет, оповестиха от локалната администрация.
Празничният ден стартира в 10,30 часа със състезателен маратон „ По стъпките на Делю Войвода “ от централния площад.
Привечер ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на почитаните от локалната общественост герои, съдействали за освобождението на Родопите.
Вечерта ще се състои тържествена заря инспекция с присъединяване на 101-ви Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили в Пловдив.
„ Тържествената сесия стартира в 15,30 часа и ще бъде с акцент децата на Златоград “, уточни ръководителят на локалния парламент Емилия Кръстева.
Предстои тя да бъде открита с рецитал на надарения и талантлив третокласник Пламен Димитров. Награди ще получат към 20 деца, които са популяризирали Златоград на регионално, национално и интернационално равнище.
„ Имаме и празник – 60 години приблизително обучение в Златоград. Поканили сме всички 12-класници и те са ни приготвили изненада. С кмета ще връчим на всеки 12-класник стих с обръщение да помнят, че 21 ноември е денят на техния роден град. Ще им разкажем за най-важните събития в историята на Златоград, за непримиримия дух на полк. Владимир Серафимов - по какъв начин с 5-хилядна армия той побеждава 15-хилядна войска. Ние сме доста разчувствани от срещата си с младото потомство, тъй като знаем с каква трепетна блъсканица се готвят децата за присъединяване си в тържествената сесия “, добави Кръстева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР