Утре, 16 ноември 2018 г., в 10:00 ч. представители на

...
Утре, 16 ноември 2018 г., в 10:00 ч. представители на
Коментари Харесай

ВМРО организира митинг пред съда в Смолян

Утре, 16 ноември 2018 година, в 10:00 ч. представители на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване ще се съберат пред съда в гр. Смолян в символ на съпричастност към правосъдния състав, който ще гледа дело за втълпяване на етническа ненавист и коренен ислям.

Това споделиха пред публицисти в Народното събрание депутатите от Вътрешна македонска революционна организация в ПГ „ Обединени патриоти “ Александър Сиди, Искрен Веселинов и Красимир Богданов. Историята на прокурорската кореспонденция стартира през далечната 2013 година и е формирана по сигнал, че лицето Ефрем Моллов, който посредством книгата си „ Има ли бъдеще Велика Булгария или за какво бе скрита историята на помаците “, е проповядвал дискриминация и етническа ненавист по отношение на българите – действие, което, съгласно обвинителния акт, е закононарушение по член 162, алинея 1 от Наказателния кодекс. В същата книга Моллов насажда и религиозна ненавист и непоносимост, което съставлява закононарушение по член 164, алинея 1 от Наказателен кодекс, изясни пред медиите Сиди, който е отговорник от управлението на Вътрешна македонска революционна организация за област Смолян.

Лицето Ефрем Моллов е добре прочут в Смолян и региона с езика на омразата си и своята открита непоносимост и нападателни проповеди против християнската вяра и българския етнос. Ето за какво ние питаме каква е повода делото против сходен човек, рисков за етническия и набожен мир, както и за националната сигурност на България, се бави към този момент пета година. Интересен е и фактът, че единственият прокурор, който имаше доблестта да внесе обвинителния акт в съда към този момент не работи в прокуратурата в Смолян.

Ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, имаме основателни подозрения, че Ефрем Моллов се употребява с политически чадър от избрана политическа партия със съществени позиции в този район. Нашето основателно терзание, обвързвано с делото, което ще се гледа на следващия ден, е то да не бъде върнато за доразглеждане в прокуратурата и да не стигне повече до правосъдна инстанция.

Многократно сме заявявали своята безапелационна позиция, че битката с всички радикални религиозни течения е наш приоритет и тя би трябвало да се трансформира в приоритет номер едно на страната. По тази причина внесохме и законопроект за вероизповеданията, който, обаче, се саботира от лица и партии, заиграващи се точно с тези толкоз деликатни и рискови тематики.

Ето за какво в поддръжка на идеята на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация на следващия ден – 16 ноември, в 10:00 ч. пред съда в град Смолян ще се съберем, с цел да покажем на правосъдния състав по делото нашата поддръжка и нашето искане за обективен развой в името на сигурността, етническия и набожен мир освен в района, само че и в цялата страна. Каним всички жители, които поддържат нашата идея в битката с верската радикализация, да дойдат и да покажат своята поддръжка на правосъдния състав по делото.

Призоваваме основния прокурор на Република България Сотир Цацаров да следи деликатно процеса и да не позволява каквато и да било странична интервенция върху прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР