Утре, 15 август 2019 г., от 13.30 часа омбудсманът Мая

...
Утре, 15 август 2019 г., от 13.30 часа омбудсманът Мая
Коментари Харесай

Манолова обсъжда законопроект за съсловните организации с медицинските специалисти


Утре, 15 август 2019 година, от 13.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще разиска в институцията с организациите на медицинските сестри, акушерките, лекарските асистенти и фелдшерите, рехабилитаторите и кинезитерапевтите законопроект за съсловните организации на медицинските експерти.

По-рано денем от 12.30 часа планът ще бъде разискван и с госпожа Милка Василева - ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи. За основаването на подобен закон медицинските експерти упорстват от първия ден на своите митинги, в това число и на срещата в институцията с омбудсмана през март т.г., когато потърсиха поддръжка за идеята си от Манолова. Те желаят почтени условия на труд, съответно възнаграждение и собствен закон, който да дава отговор на най-важните условия за равнопоставеност и посланичество на обособените медицински специалности.

Според сегашния Закон за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти, на зъботехниците и помощник-фармацевтите, лични съсловни организации имат зъботехниците и помощник-фармацевтите, а всички останали са представлявани от Българската асоциация на експертите по здравни грижи.

Идеята на новия план е всяка от контролираните специалности в опазването на здравето да се съставлява от обособена съсловна организация, която в оптималната степен да отбрани правата и ползите на своите членове.

Според медицинските експерти по този начин ще се внесе ред при упражняването на техните специалности, които ще получат опция за законодателна уредба, оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР