Утре, 14-ти март, за три часа - от 07:00 ч.

...
Утре, 14-ти март, за три часа - от 07:00 ч.
Коментари Харесай

От 07:00 ч. утре затварят участък от Южната дъга на околовръстното на София

Утре, 14-ти март, за три часа - от 07:00 ч. до 10:00 ч., ще бъде затворен за придвижване сектор от на Софийския околовръстен път сред пътните възли " Лозен " и „ Герман “. Движението ще се прави по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се инсталира пасарелка в сектора, оповестява БГНЕС. Първата от плануваните три пасарелки на реконструиращата се 6 км права от Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ сред връзката с Автомагистрала „ Тракия “ и кв. „ Младост “ е врайона на кръстовището за с. Лозен. Тя ще обслужва бъдещите спирки на градския превоз, според утвърждения абстрактен план на Столична община. За повишение сигурността на пешеходците планът за реорганизация на сектора от Южната дъга планува построяването на още две пасарелки.
Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, необятен е 4 м и е висок 5,5 м. Той е във формата на лека дъга и премоства Софийския околовръстен път без междинни подпирания. Металната структура е с най-висока степен на антикорозионна отбрана. Съоръженията ще бъдат с нощно осветяване, настилка от първокачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им детайли ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще обезпечат достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.
 Борисов пуска директното трасе от Околовръстен път - Южна дъга Борисов пуска директното трасе от Околовръстен път - Южна дъга
Днес министър председателят Бойко Борисов, дружно с министъра на районното развиване и благоустройството Лиляна Павлова, ще пусне в употреба...
6-километровият сектор от СОП по контракт би трябвало да е подготвен до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят се чака обектът да приключи по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, построени са оборудванията в правата и са положени долните асфалтови пластове. В момента се правят довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли. Предстои при подобаващи метеорологични да стартира полагането на последния износващ асфалтов слой. С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “, което започва през октомври 2019 година, съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма ” и „ Тракия ”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР