Утре - 14 август, започва основният ремонт 7,7 км от

...
Утре - 14 август, започва основният ремонт 7,7 км от
Коментари Харесай

Утре започва рехабилитацията на 7,7 км от път II-81 Берковица - Монтана

Утре - 14 август, стартира главният ремонт 7,7 км от второкласния път II-81 от път II-81 Берковица - Монтана, в сектора сред селата Боровци и Благово (от км 86+289 до км 94+000). Инвестицията е за над 5,3 млн. лева с Данък добавена стойност, осведомят от АПИ.

Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020, посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет и е част от план „ Долж - Монтана: Съвместни стъпки за по-добра съгласуваност “. Второкласният път е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.

На символичната първа копка в с. Благово ще участва Илия Илиев, шеф на ОПУ-Монтана, инж. Христо Петров, шеф на отдел в дирекция „ Изпълнение на планове по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и по стратегиите за териториално съдействие на Европейски Съюз “ в АПИ, представители на строителя, надзора и други

Основният ремонт ще бъде изпълнен от „ ВДХ “ АД. Стойността на контракта е 5 310 000 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира Обединение „ Пътконсулт Инженерингс “ ДЗЗД, в което вземат участие: „ Консулт Инженерингс “ ЕООД и „ Пътконсулт 2000 “ ЕООД, по контракт за 114 270 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще е на „ Рутекс “ ООД. Техният контракт е за 3 890,40 лева с Данък добавена стойност.

Спират укрепването на срутището по пътя за Рилския манастир. Шофьорите да карат рационално!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР