Утре, 12 декември, ще има протест на строителния бранш -

...
Утре, 12 декември, ще има протест на строителния бранш -
Коментари Харесай

Строителите излизат на протест в София

Утре, 12 декември, ще има митинг на строителния отрасъл - с 1000 машини, които ще бъдат " стоварени " на бул. " Цариградско шосе " от 7:00 до 12:30 часа, в посока Враня. Това съобщи ръководителят на УС на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев, съобщи БГНЕС.
Причината за митинга е обидата от страна на строителите, че в последните месеци имало доста обществени обвинявания за некачествено строителство и нагласени публични поръчки. Припомняме, че Строителната камара изиска от Българска социалистическа партия да отзове четирима свои депутати - Елена Йончева, Георги Свиленски, Крум Зарков и Христо Проданов, които желаеха самостоятелна техническа експертиза на автомагистралите " Тракия ", " Хемус ", " Струма " и " Марица ", пътя Русе-Видин и Околовръстния път на София. В отговор всички социалисти в Народното събрание се подписаха под настояването, а за последно АПИ изясни, че нямало ред, по който да се вършат инспекции на към този момент пусната в употреба инфраструктура и по тази причина предложи да се сътвори работна експертна група, която да измисли решение.
С утрешния проест Камарата на строителите ще желае срещи с президента, премиера, ръководителя на Народното събрание и депутати. Подписка с 53 000 подписа на строители ще бъде импортирана в Народното събрание в 9:30, а по-късно ще има срещи в Министерски препоръки при президента, прецизираха от камарата.
Подписката цели прекъсване на потреблението на отрасъл за политически цели. " Искаме системност и предвидимост за развиване на бранша в дълготраен проект. Ние не сме молили изрично с изключение на за поддръжка на сектора. Хората, които сега ни нападат, са Българска социалистическа партия. Нашето предпочитание е тези срещи, очи в очи с българската страна и общност, да опровергаем всички внушения и недоказани изказвания. Ще изразим безапелационното си противоречие с такава агитация и потреблението на ориста на над 250 хиляди строители и техните фамилии за трупане на политически дивиденти ", безапелационен е Терзиев.
" Според сектора през идващия програмен интервал се чака асимилиране сред 12-15 милиарда евро. Няма компания в Европа, която да не желае да взе участие в разпределението на тази баница. Но, българските компании отново ще строят в консорциуми и отсега нататък. Да сте виждали немски строители, идват единствено като консултанти. Строителният ни бизнес ще бъде спънка за западните компании. Това е главната офанзива “, уверени са от сдружението.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР