Утре, 10 април 2019 г., от 10 часа в залата

...
Утре, 10 април 2019 г., от 10 часа в залата
Коментари Харесай

Омбудсманът, КНСБ и ЦИК на среща за гласуването на хората с увреждания

Утре, 10 април 2019 година, от 10 часа в залата на 11-ия етаж на КНСБ, президентът на КНСБ Пламен Димитров и омбудсманът Мая Манолова ще се срещнат с управлението на Централната изборна комисия, оповестиха от пресслужбата на публичния бранител.

Поводът е признатият преди дни отчет на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) за правата на хората с увреждания да гласоподават на идните европейски избори

Според заключенията в отчета милиони жители на Европейски Съюз нямат опция да дадат своя избор поради прилаганите организационни решения (технически пречки), които не регистрират характерните потребности на хората с увреждания.

Този извод важи още по-силно за България, която макар напредъка през последните години, към момента слага бариери пред вота на хиляди български жители.

Затова, след съвещания с най-големите организации на хората с увреждания на Република България, двете организации са подготвени със серия от оферти, които да подсигуряват свободното право на гласоподаване на тези български жители.

В полемиката ще вземат участие президентът на КНСБ Пламен Димитров, Омбудсманът Мая Манолова, представители на най-големите организации на хората с увреждания в България, представители на Агенцията на Европейски Съюз за главните права (FRA).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР