Утре - 1 ноември, за улеснение на трафика през зимата

...
Утре - 1 ноември, за улеснение на трафика през зимата
Коментари Харесай

Утре пускат за движение участък от Южната дъга от връзката с АМ „Тракия“ до пътен възел „Герман“

Утре - 1 ноември, за облекчение на трафика през зимата се пуска придвижването в 2,5-километров сектор от директното трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ от връзката с Автомагистрала „ Тракия " до пътен възел „ Герман ". Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път сред кв. „ Младост " и Автомагистрала „ Тракия ". Целта е да се улесни пътуването през идните зимни месеци и да се увеличи сигурността. Движението се пуска с краткотрайна организация, краткотрайна пътна маркировка и през идната година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов слой и осъществяването на всички довършителни работи.

В 2,5-километровия сектор трафикът ще е в 3 ленти за придвижване във всяка посока, а при пътен възел „ Лозен " ще се употребяват и локалните платна.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел „ Цариградско шосе " до пътен възел „ Младост ", което започва през октомври м. година, съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма " и „ Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.

Напредъкът по плана е според признатия график, като досега са изпълнени 65% от плануваните действия. 6-километровият сектор по контракт би трябвало да е подготвен до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят се чака обектът да приключи по-рано.

Работата в сектора продължава и водачите би трябвало да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация и ограничаването на скоростта, защото минават през сектор с извършващи се строителни работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР