Утранационалистът Синан Оган ще подкрепи президента Реджеп Тайип Ердоган на

...
Утранационалистът Синан Оган ще подкрепи президента Реджеп Тайип Ердоган на
Коментари Харесай

Балансьорът реши: крайнодесният Оган подкрепи Ердоган за балотажа

Утранационалистът Синан Оган ще поддържа президента Реджеп Тайип Ердоган на втория тур на президентските избори на 28 май.

Това сподели събралият над 5% от вота на 14 май Оган на конференция. Очакваше се Оган да поддържа Ердоган и съгласно на изданието The Middle East Eye. " Ако няма изненада ", и опозиционното издание " Джумхуриет ", поддръжката ще е таман за него.

Подкрепата му се, в който Ердоган е любимец, откакто имаше към пет процентни пункта преднина.

Оган не предрешава изборите

Някои наблюдаващи в другояче обичайно мощни за тях региони. За резултата от това решение обаче няма единогласие. Алиансът към Оган е от пет партии сд разрлична ориентировка.

 Страх: Кълъчдароглу прекатурна тактиката преди балотажа Страх: Кълъчдароглу прекатурна тактиката преди балотажа

Около изборите Оган уточни като критерии за решението си дали да поддържа някого гаранции за справяне с мигрантския въпрос (т.е. ориста на 3.6 млн. сирийци, против които има мощно враждебни настроения в Турция от години) и " кюрдския въпрос " - уединяване на прокюрдски политици, подкрепящи Кълъчдароглу, от политиката.

По тази линия той подлага на критика и двата блока - към Ердоган и Кълъчдароглу - че работят с прокюрдски партии, застрашаващи унитарния темперамент на страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР