Уточняват детайлите на бойната задача“Рафал е един от най-добрите съвременни

...
Уточняват детайлите на бойната задача“Рафал е един от най-добрите съвременни
Коментари Харесай

Румен Радев ще се “бие” в небето на Франция

Уточняват детайлите на бойната задача

 “Рафал ” е един от най-хубавите модерни многоцелеви изтребители. Това е последният военен европейски аероплан, изработен без американско присъединяване. Развива оптималната скорост 1912 км/ч. Далечината на полета е 2000 км. “Рафал ” е един от най-хубавите модерни многоцелеви изтребители. Това е последният военен европейски аероплан, изработен без американско присъединяване. Развива оптималната скорост 1912 км/ч. Далечината на полета е 2000 км.
Президентът Румен Радев ще води въздушен “бой ” с изтребител “Рафал ” в небето на Франция. Това ще се случи на 6 декември, когато президентът ще е на публично посещаване в родината на Волтер по покана на сътрудника си Еманюел Макрон. В момента нашият боен аташе в Париж прецизира с французите какъв брой време ще трае полетът, в коя база и каква задача ще бъде изпълнена. Засега е контрактувано единствено, че българският президент ще лети на френски изтребител. Но това няма да е параден полет на втора седалка в пилотската кабина, каквато е нормалната процедура на VIP-овете поради политическа реклама.

Радев ще води същински маневрен въздушен пердах с “Рафал ”, когато натоварванията са извънредно огромни. Французите са поискали документ, че нашият президент е здрав и ще издържи на натоварванията, които са доста огромни. И са предложили проучванията за физическата валидност на президента да се проведат във Франция или у нас. За да не се губи време в Париж, Радев е минал цялостни авиомедицински проучвания във ВМА. “Показателите му са стоманени, за разлика от други висши офицери, които се водеха водачи, – кръвното му е 128/80, а пулсът- 47. ”, обясниха лекари. “Този полет е отговорност за мен. И ще бъде на един прекрасен български празник – Никулден ”, сподели за “Труд ”, президентът.

Като някогашен боен водач и пълководец на Военновъздушни сили Румен Радев има близо 1500 часа като водач на изтребител. Летял е на множеството бойни самолети, които са на въоръжение у нас и на съвсем всички от най-известните марки западни изтребители- американски и европейски. Той е единственият наш водач извършил с МиГ-29 т. н. “кобра на Пугачов ”, извънредно комплицирана фигура от висшия пилотаж.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР