Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е

...
Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е
Коментари Харесай

Гореща следа за незаконните сделки на Иванчева

Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е срещала с Петко Дюлгеров. Това сподели пред медиите Димитър Марковски, юристът представляващ кмета на " Младост " Десислава Иванчева, откакто беше извикан в Националното разследване, с цел да бъдат прецизирани обвиняванията на Иванчева за корупция.

Кметът на " Младост ", нейният заместител Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха арестувани при акция за корупция и им бяха повдигнати обвинявания за рушвет предходната седмица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Димитър Марковски сподели, че в диалозите с Иванчева тя му е споделила, че изобщо не е участвала на посочените места на съответните дати. И добави, че са изискани записите от видеокамери, с цел да се ревизират изказванията на предприемача Александър Ваклин за тези срещи, нещо, което прокуратурата не е проверила.

Иванчева е споделила, че срещите й с Дюлгеров са били служебни, поради разяснения, свързани с работата на Дюлгеров като някогашен кмет на региона.

По думите на Марковски с изключение на изказванията на предприемача Александър Ваклин за тези срещи няма други доказателства. Прокуратурата е записала в новите обвинявания, че в началото Десислава Иванчева, посредством медиатори, е поискала сумата от 250 000 евро, по-късно е поискала 500 000 евро, а най-после са открити 70 000 евро в колата, която е управлявала при задържането й, изясни Марковски.

Адвокатът сподели още, че наличието на доказателствата дотук нямат нищо собщо с обвиняването на прокуратурата, че Иванчева посредством медиатора Дюлгеров е отправяла избрани претенции за парични суми, с цел да прави или не прави нещо по работа.

Димитър Марковски добави, че не са му показани нови доказателства по случая и че не е виждал материали от употребявани СРС-та.

Адвокат Мариана Тодорова, която пази обвинявания за корупция Петко Дюлгеров, удостовери, че обвиняванията са прецизирани и са конкретизирани датите кой по кое време с кого се е срещнал. Тодорова също изясни, че са конкретизирани местата и датите, на които Иванчева се е срещнала с Дюлгеров и е поискала и получила " подарък ".

Тя добави, че Дюлгеров не се е отказал към момента от първичните си писмени показания дадени при задържането му. Той сподели, че Дюлгеров е желал да помогне на предприемача Александър Ваклин, с цел да му се придвижи преписката в общината.

Нови доказателства не са предоставени по повод обвиняването на Дюлгеров. Мариана Тодорова сподели, че ще възразява пред съда за новото обвиняване, тъй като не е спазен срокът за покачване на ново обвиняване - три дни.

Адвокатът сподели още, че на Дюлгеров му е било дадено от следователите и оперативните служащи, при задържането му,че в случай че спомага за откриване на закононарушението ще бъде освободен и няма да бъде арестуван.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР