Уточнени са местата с болници, които могат да осигурят услугата

...
Уточнени са местата с болници, които могат да осигурят услугата
Коментари Харесай

МЗ готви 20 души екип за въздушните линейки

Уточнени са местата с лечебни заведения, които могат да обезпечат услугата за площадки за кацане на медицински хеликоптер. Програмата за образование на медици за HEMS е подготвена. Това съобщи на брифинг служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, заяви БГНЕС.

Броят на медицинските експерти, които ще бъдат подготвени, като за начало ще бъдат 10 екипа, с общо 20 експерти. Планирано е полетите е да стартират денем.

Очаква се до края на 2025 година да дойдат още 6 хеликоптера, плюс тези, които ще бъдат взети на лизинг, съобщи здравният министър. „ Целта ни е и образованието, и площадките, всичко, което се провежда, да е на най-високо равнище, с цел да бъдем готови, когато са тук “, сподели Меджидиев.

Съгласно Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) има пет бази за разполагане на вертолети. Сега тези бази са Долна Митрополия и Враждебна. „ В момента ще построяваме площадки за кацане “, изясни Меджидиев. Той добави, че занапред ще се прецизира какъв брой ще коства построяването на една площадка за кацане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР