Ути Бъчваров си навлече сериозни проблеми с изпит наекс половин

...
Ути Бъчваров си навлече сериозни проблеми с изпит наекс половин
Коментари Харесай

Фреш от моркови едва не отне живота на Ути Бъчваров

Ути Бъчваров си навлече съществени проблеми с изпит наекс половин литър фреш от моркови, който едвам не лиши живота му. В резултат на фреша, известният готвач и артист получил тежка алергична реакция.

 

Кулинарният случай се случил преди няколко години, само че му бил за урок и от този момент Бъчваров употребява моркови единствено след термична обработка или овкусени като салата или туршия.

Ути си спомня, че като част от екипа на починалия Димитър Цонев, трябвало да показа потребните свойства на морковите пред аудиторията на публичната телевизия, поради което изпил половин литър прясно изцеден сок от моркови.

 

Само няколко минути по-късно не могъл да се познае в огледалото в гримьорната – целият бил издут и имал мощно раздразнение на носа и очите, които били достигнали размера на ябълка. Откарали го незабавно във Военна болница, където останал цяла седмица на легло и системи до цялостното му възобновяване. 

 

Там станало ясно, че е получил анафилаксия – ненадейно появяваща се алергична реакция. Медиците били безапелационни, че тя е вследствие на признатото огромно количество сок от моркови, съдържащи характерни протеини, които провокирали тежката хранителна алергия. Оттогава готвачът доста внимава с потреблението на моркови, въпреки да е наясно, че са извънредно потребни за зрението и поддържането на имунната система.

 

Преди две години още веднъж се вкарал в завършения вследствие на забележителния му вкус. По време на едномесечна екскурзия до Южна Африка, Ути хапнал няколко мангрови стриди в изтънчен ресторант с панорама към водопадите Игуасу на северната граница сред Бразилия и Аржентина. В резултат на тази храна обаче два дни съвсем не излизал от тоалетната. Въпреки това той не крие възхищението си от уменията на началник готвачите в Аржентина и даже ги дефинира за непостижим.

 

В дребен ресторант, помещаващ се в дървена колиба в Ушуая обаче било най-вълнуващото му кулинарно прекарване. През есента на 2002 година стигнал до брега с лодка, с цел да посети дребния ресторант на локалния готвач. Сервирали му 10 степенно меню, включващо майонеза с пасирани листа от водорасли, предястие с пушена сьомга от Магелановия пролив, поднесена върху хрупкав чипс от водорасли, щипка от краб, миди с чесън, яхния от раци, мус от краб, оранжева сьомга с мус от фенел, говеждо месо и за десерт – тарт с френско грозде.

Инфо: Уикенд

Тагове: Ути Бъчваров фреш моркови анафилаксия
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР