Усвояването на парите от ЕС ще доведе до ръст на

...
Усвояването на парите от ЕС ще доведе до ръст на
Коментари Харесай

Парите от ЕС вдигат икономиката с 4%

Усвояването на парите от Европейски Съюз ще докара до растеж на стопанската система общо с 4,4% през идващите три годни, до увеличение на заплатите и на заетостта. Това се показва в средносрочната бюджетна прогноза на Министерството на финансите за интервала 2020-2022 година, отбелязва в. „ Труд “.

Основно това се дължи на предстоящите позитивни резултати от осъществените европроекти върху производството в страната. През идната година се чака да получим от Европейски Съюз 2,6 милиарда лева, а през идващите три години - общо 7,7 милиарда лева Финансирането от Европейски Съюз ще активизира в реализиране на капиталови планове и доста частни капитали. В резултат парите от Европейски Съюз се чака да доведат до растеж на вложенията на бизнеса със 17,6% до 2022 година

Средствата от Брюксел ще имат позитивно въздействие и върху пазара на труда. В резултат на усвояването на парите от Европейски Съюз се чака към края на 2022 година заетостта да нарасне с 6,8% по отношение на базисния сюжет без евросредства, а безработица да падне с 3,2 процентни пункта. Този резултат върху пазара на труда ще се генерира както директно, по този начин и индиректно, т.е. от една страна се регистрират резултатите от директната интервенция на пазара на труд (чрез стратегиите за основаване на претовареност и преквалификация на работниците), а от друга са отразени и упованията за развиване на пазара на труда вследствие на нарасналата икономическа интензивност.

Усвояването на парите от Европейски Съюз ще докара до растеж на междинната заплата с 3%. По-високите приходи и усъвършенстваната икономическа обстановка ще доведат до повишение и на потреблението с 5,3%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР