Устройството използва изкуствен интелект, за да разпознае над 9000 вида

...
Устройството използва изкуствен интелект, за да разпознае над 9000 вида
Коментари Харесай

Дизайнерът на Apple Watch се обедини със Swarovski, за да създаде първия в света умен бинокъл с ИИ

Устройството употребява изкуствен интелект, с цел да разпознае над 9000 типа птици и животни единствено с едно натискане на бутон...

Емил Василев преди 1 минута 0 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 15:15 | 13.01.2024

Учени откриха оптималния брой крачки дневно, които би трябвало да изминавате и той не е 10 000

ТелефониДаниел Десподов - 15:05 | 12.01.2024

Русия стартира всеобщо да изключва SIM-картите на потребителите, които не са дали персоналните си данни

IT НовиниДаниел Десподов - 11:35 | 14.01.2024

Доста ненадейно новата стомана на Хонконг може да докара до гражданска война в производството на водород

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Някои от най-пълноценните прекарвания при наблюдението на птици са тези, за които се чака най-дълго. Ако не сте наясно – наблюдението на птици подтиква мозъка, усъвършенства сетивата ви, и изисква да наблюдавате и най-малките елементи. С помощта на приспособление като бинокъла Swarovski AI, това хобит (или пристрастеност за някои) ще бъде вечно променено. Ще запомните имената и местообитанията на доста типове, като ще разчитате не на своя разсъдък, а на неестествен.

Представен на CES 2024 – AX Visio е първият в света бинокъл с изкуствен интелект, основан от Swarovski Optik в съдействие с Марк Нюсън – дизайнера, който стои зад Apple Watch.

Свръхинтелигентният бинокъл AX Visio е оборудван с изкуствен интелект и може да разпознава 9000 типа птици и животни. AX Visio включва аналогова оптика с огромен обхват и система за идентификация в действително време, която неотложно дава подробна информация за птиците и други типове диви животни. Бинокъла освен разпознава, само че и снима фотоси и видеоклипове, които могат да бъдат непокътнати или споделени посредством смарт телефон благодарение на приложението Swarovski Optik Outdoor App. Според Designboom, Swarovski Optik декларира, че това приложение има функционалност „ Споделени открития “, която разрешава на други консуматори да насочват хората към следения обект благодарение на маркери със стрелки на екрана.

Невероятният AX Visio, чието основаване е траяло цели 5 години, отбелязва 75-годишнината на Swarovski Optik и е същински подарък най-много за феновете на птиците и ловците. Добавената стойност на AX Visio за потребителите се състои в действително преживяване при наблюдаване, което е подсилено с дигитален вход – споделя Андреас Герк, основен шеф по технологиите и интервенциите на Swarovski Optik.

„ Рядкост е за един дизайнер да работи върху нещо, което е първият артикул в границите на дадена категория, което естествено е вълнуващо и задоволително е да се каже предизвикателно. “

сподели дизайнера Марк Нюсън

Биноклите обичайно са аналогови предмети, които въпреки и да са безапелационни и перспективни, всъщност са двуизмерни. AX Visio обаче принадлежи към друга типология, която е изцяло нова в комбинацията от оптика и технология. Подобно на актуалните фотоапарати, те са оптични, електронни и цифрови.

Новаторският AX Visio ще се предлага от 1 февруари на цена 4800 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР