Устройството гръмнало при контролиран взривБомба за Джордж Сорос е била

...
Устройството гръмнало при контролиран взривБомба за Джордж Сорос е била
Коментари Харесай

Бомба за Сорос аха да гръмне в имението му

Устройството гръмнало при следен гърмеж


Бомба за Джордж Сорос е била изпратена в имението му в Бедфорд, щата Ню Йорк, разкри в. „ Ню Йорк таймс ”.

Взривното устройство очевидно е било същинско, тъй като се взривило при следена детонация, осъществена от спецполицаи. Разследването на случая е поето от ФБР.
 Суперлуксозното имение с 19 спални на Джордж Сорос в Бедфорд, щата Ню Йорк, се простира върху терен от 263 декара. US милиардерът го купи от световноизвестния публицист Майкъл Крайтън. Суперлуксозното имение с 19 спални на Джордж Сорос в Бедфорд, щата Ню Йорк, се простира върху терен от 263 декара. US милиардерът го купи от световноизвестния публицист Майкъл Крайтън.
Бомбата била оставена в пощенската кутия на имението на US милиардера от маджарски генезис. Открил я чиновник, който прибрал пощата и отворил пратката. Виждайки, че наличието й е най-вероятно взривно устройство, той го отнесъл в близка гориста околност и подал сигнал в полицията. Той бил получен в 15:45 ч локално време в понеделник (23:45 ч българско време същия ден).

На място незабавно пристигнали чиновници на щатската и федералната полиция, както и екип сапьори, които детонирали взривното устройство. След което казусът бил предаден на Федералното бюро за следствие.

В свое известие нюйоркският офис на ФБР уточни, че води следствие в и към резиденцията в Бедфорд, като акцентира, че няма опасност за публичната сигурност. И отхвърли да дава повече мнения все още.

Специално бе посочено, че по време на случая Сорос (88 г.) не е бил в имението. Самият той също не разяснява случилото се.

Бедфорд се намира на към 80 километра северно от Манхатън и в него живеят много звезди като медийната звезда Марта Стюарт, актрисата Глен Клоуз и стилният гуру Ралф Лорен.

Градчето е желано от известните персони поради своята изолация и славата, че там не се разнасят злословия за жителите му. Освен това е място, чиито поданици могат да разчитат на оптималната сигурност. „ Живея тук от 35 години и не мога да си спомня за сходен случай ”, разяснява пред „ Ню Йорк таймс ” Джон Стокбридж, историк от Бедфорд.

Враговете не липсват


Кой ненавижда Джордж Сорос?! Кой ли не! Най-вече всеки, който противостои на демократичните глобалистки хрумвания, в които преди година милиардерът вложи 18 милиарда $ от личното си положение, с цел да продължи да развива.

Оставяйки си едни скромни 8 милиарда за лични разноски – с всичко реализирано от него, за какво не?! Същевременно концепциите на Сорос от зората на края на Студената война опонират през днешния ден на редица ползи в новия международен ред. И го слагат като въплъщение на врага на от една от най-цветистите и разнородни негласни обединения в международната история.

От другата страна на Атлантика тя стартира от президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който персонално упреква Сорос за образуване на всеки митинг против него и стига до някогашния шеф на предизборната му акция и понастоящем гуру на популизма Стийв Банън. Последният е към този момент от тази страна на „ локвата ”, с цел да работи против въздействието на Сорос на идните европейски избори следващата година.

Редом с унгарският министър председател Виктор Орбан, италианският крайно-десен вицеприемиер Матео Салвини, безконечната Марин льо Пен във Франция и даже английският политически шут Найджъл Фарадж. Едва ли нещо по-силно от омразата към делото на Сорос би могло да сплоти такава еклектична компания.

Кукловодът

 02-1 Американският милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос е роден на 12 август 1930 година в Будапеща в фамилията на непрактикуващи евреи. По време на нацистката окупация на Унгария през 1944 година родителите му купуват подправени документи за християнски генезис, които ги избавят от Холокоста. След края на войната през 1947 година Джордж Сорос емигрира в Англия, където се записва и приключва Лондонското учебно заведение за стопанска система и политически науки. Стажува в разнообразни банки в Съединени американски щати и Англия, преди през 1969 година да сътвори първият си капиталов фонд – „ Двоен орел ”, който до ден сегашен ръководи главната част от капиталите и имуществото му. Големият удар е през 1992 година, когато става прочут като индивидът, който срутва Банката на Англия. Сорос реализира така наречен къса продажба на 10 милиарда английски лири, от която взема комисионна от 1 милиард. Известен като човеколюбец и труженик за американски демократизъм, основаната през 1979 година неговата фондация „ Отворено общество ” се счита за една от най-влиятелните неправителствени организации в света.

Капанът „ Отворено общество ”


Как стартира всичко в България

 Джордж Сорос (в средата) в компанията на Румен Воденичаров, Георги Прохаски и Стефан Тафров (най-вдясно) на „ Златните мостове ”, Витоша, 1990 година Джордж Сорос (в средата) в компанията на Румен Воденичаров, Георги Прохаски и Стефан Тафров (най-вдясно) на „ Златните мостове ”, Витоша, 1990 година
Сорос има една цел, когато основава Отворено общество – да си търси политически надзор, маскиран като неправителствени организации във всички страни, в които гради структурите си, а огромната му цел е разбиването на Европа. Фактите през днешния ден приказват тъкмо това, за България също. Но да забележим по какъв начин потегли всичко тук.

През февруари 1990 година спонсорът и основателят на верига от фондации Джордж Сорос идва в София и набира своя състав за директорски съвет. Българската фондация „ Отворено общество ” публично започва през април същата година. Пак тогава през 1990-а Сорос се спогажда с премиера Андрей Луканов да се издаде особено министерско разпореждане за фондацията – №76 от 20 юли, с което тя се освобождава от налози, мита, такси и отчисления в интерес на бюджета, средствата дарени на „ Отворено общество ” също се освобождават от налози. Министерството на финансите пък се задължава от време на време да внася в левовата сметка на фондацията като присъединяване на държавния бюджет суми, равни на дарените валутни средства по обменния курс на Българска народна банка в съответствие 1:10.

Сорос работи хитро, когато селектира хората в управителния съвет на българското „ Отворено общество ”, и които ще организират политиката му. Грубо казано, те са все от деятелите на Съюз на демократичните сили. И което е още по-странно – Сорос се доверява на някогашни членове на комунистическата партия, а не на безпартийните българи. Такива се множеството членове на УС – Георги Прохаски, Деян Кюранов, Стефан Тафров, Димитър Луджев, Блага Димитрова, Любен Беров, Васил Гоцев, Богдан Богданов… Програмен шеф за няколко месеца е Румен Воденичаров, който бързо се усеща защо става дума и самичък напуща фондацията. Днес той е един от най-върлите й критици.

В тези години излиза, че Сорос е имал повече религия на ренегатите, в сравнение с безпартийните. Интересни обстоятелства са, че Тафров и Богданов са изпратени посланици в основни за България места – Рим и Атина. Въпреки тези постове, те остават в управлението на фондацията.

Огнян Пишев, който е родственик на Прохаски, е изпратен дипломат в Съединени американски щати. Ето по какъв начин той въздейства на българската външна политика.

Купени са 100 български интелектуалци, които получават опцията за спомагателни хонорари и да изучат роднините си в Съединени американски щати, да вървят на сбирки на всякакви пен-клубове, конгреси, симпозиуми в чужбина. Сорос стартира да спонсорира издаване на книги на избрани създатели. Сред тях попада Йордан Радичков, който безусловно е измамен. Писателят става и член на УС на фондацията – задачата е да не може да каже нищо неприятно за „ Отворено общество ”.

За първите пет години фондацията основава Американския университет в Благоевград, Нов български университет, отпуска 2058 стипендии за студенти и аспиранти. Сред първите студенти е Емил Кошлуков.

Местата за глашатаи на глобализма и демократичната народна власт са избрани и никой от тези, които са на евроясла, не рови из кофите. Дори повече – те са елитът. Сред тях са Иван Кръстев и цялата тайфа като него – Евгений Дайнов, Огнян Минчев, Асен Агов, Петко Георгиев, Красимир Кънев, Бойко Станкушев, Антонина Желязкова, починалият към този момент Петко Бочаров – лист дълъг и пораждащ ботевски усеща.

От съвсем 30 години те ни облъчват с едни и същи клишета, громят комунизма, който даже не е идвал, а при всяко държавно управление мутират като вируси, само че остават праволинейни – русофоби и глобалисти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР