Нова Зеландия: Хирургически инструмент с размер на чиния, оставен в корема на жена в продължение на 18 месеца

...
Устройство с размерите на чиния за вечеря е оставено в
Коментари Харесай

Устройство "с размерите на чиния за вечеря" е оставено в корема на жена в Нова Зеландия, след като роди с цезарово сечение в болница в Окланд.

Ретракторът за рани Alexis - мек тръбен инструмент, използван за задържане на отворени хирургични рани - беше само отстранен 18 месеца след раждането.

През това време жената е издържала на силна болка, посетила е няколко лекари, докато не бъде открита на компютърна томография.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Здравните регулатори казаха, че системата на държавните болници е провалила пациента.

Първоначално здравният районен съвет на Оукланд Te Whatu Ora Оукланд твърдеше, че не са пропуснали да упражнят разумни грижи и умения.

Но комисарят по здравеопазването и уврежданията на Нова Зеландия не се съгласи в констатациите, публикувани в понеделник.

"Очевидно е, че предоставените грижи са под подходящия стандарт, тъй като [прибиращото устройство] не е идентифицирано по време на рутинни хирургически проверки, което води до оставянето му вътре в корема на жената", каза Мораг Макдауъл.

"Участващият персонал няма обяснение как ретракторът се е озовал в коремната кухина или защо не е бил идентифициран преди затваряне“, каза тя.

Ретракторът за рани Alexis е голям предмет, изработен от прозрачна пластмаса, фиксиран върху два пръстена. Обикновено се отстранява, след като разрезът на матката е затворен при операция със С-сечение и преди кожата да бъде зашита.

В крайна сметка беше открит при компютърна томография, но тъй като е „непрозрачен за радиолъчи“ елемент, той не може да бъде открит при рентгеново сканиране.

Комисарят отбеляза, че това е вторият път от два години, че устройство е било оставено в пациент на болница в Окланд.

Болницата е трябвало да въведе протоколи за предотвратяване на инцидента, който е причинил „продължителен период на страдание" за жената, каза г-жа Макдауъл.

Жената, на около 20 години, се консултира с личния си лекар "няколко пъти" през 18-те месеца след като роди през 2020 г. - и дори отиде в спешното отделение на болницата веднъж поради болката. Областният здравен съвет на Окланд вече беше нарушил кодекса за правата на пациентите през 2018 г., след като остави тампон в корема на жена след операция.

След този инцидент, бордът каза, че ще наложи на целия хирургически персонал да се придържа към неговата „политика за преброяване“, която трябва да гарантира, че персоналът, участващ в операциите, отчита всички артикули, използвани по време на всяка процедура.

Но някои хирурзи дори не са прочели политиката по време на операцията на жената, каза комисарят.

Оперативният директор на Te Whatu Ora Group за Оукланд Майк Шепърд се извини на жената в изявление, предадено от новозеландските медии.

"Имаме преразгледа грижите за пациента и това доведе до подобрения на нашите системи и процеси, които ще намалят шанса подобни инциденти да се случат отново“, каза той.

„Бихме искаме да уверим обществеността, че инциденти като тези са изключително редки и ние оставаме уверени в качеството на нашите хирургични и майчински грижи“, каза той.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР