Устройствата ще бъдат монтирани на над 100 хиляди улични лампиПо

...
Устройствата ще бъдат монтирани на над 100 хиляди улични лампиПо
Коментари Харесай

Сингапур слага по стълбовете камери за лицево разпознаване

Устройствата ще бъдат инсталирани на над 100 хиляди улични лампи

По пътя към „ умна нация “, Сингапур ще инсталира камери за лицево различаване на стълбовете за улично осветяване

Камери за видеонаблюдение, ситуирани на над 100 000 осветителни стълба в Сингапур, могат да оказват помощ на локалните управляващи да виждат и разпознават лица измежду тълпите, заяви Ройтерс.

Планът за инсталиране на камерите, свързани със програмен продукт за лицево различаване, провокира редица опасения по отношение на неприкосновеността на персоналния живот, най-много измежду специалистите по сигурността и групите за отбрана на човешките права. Правителството съобщи, от своя страна, че системата ще му разреши да „ прави разбор на тълпата “ в поддръжка на антитерористични интервенции.

GovTech, държавната ИТ организация в Сингапур, отговаряща за пилотния план „ Уличните лампи като платформа “, възнамерява да стартира инсталациите идната година. До май т.г. службата чака частните компании с интерес към плана да заявят желанието си за присъединяване в построяването на мрежата.

„ Като част от процеса ще тестваме разнообразни типове датчици, в това число камери, които поддържат опцията за различаване на лица “, сподели представител на GovTech в изказване пред Ройтерс. „ Тези благоприятни условия могат да се употребяват за осъществяване на разбори на тълпите и подкрепяне на следващи следствия при положение на случай с гнет “.
още по тематиката
Проектът е част от по-широк проект за „ умна нация “ на Сингапур, който ще употребява най-модерните технологии за възстановяване на живота на хората. Премиерът Лий Хсиън Лонг съобщи предходната седмица, че въпросният план има за цел да усъвършенства живота на хората и че той не желае самодейността да бъде осъществена по метод, „ който е недодялан, който е настойчив, който е неетичен “.

Местната администрация се надява да употребява и други датчици върху стълбовете на уличното осветяване, с цел да следи качеството на въздуха и равнището на водата, да следи електрическите скутери по публични места и да събира данни за човешкия трафик, с цел да подкрепи планирането на градското развиване и превоза.

Мрежите за видеонаблюдение са постоянно срещани в градовете по света. Тази обаче има изгледи да бъде по-различна, тъй като ще включва бек-енд технология за различаване на лицата. Правителството се зарече, че дава обещание да подходи отговорно към неприкосновеността на персоналния живот.

Засега GovTech не споделя какъв брой осветителни стълба ще бъдат употребявани в първичния пилотен план. Но някогашният началник на държавната работа в Сингапур, Питър Онг, съобщи предходната година, че страната има за цел да включи всички свои 110 000 осветителни стълба в сензорната мрежа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР