Устройствата с гласов асистент Alexa предизвикаха брожение в обществото и

...
Устройствата с гласов асистент Alexa предизвикаха брожение в обществото и
Коментари Харесай

Родители на деца с име Алекса предизвикват Amazon


Устройствата с гласов помощник Alexa провокираха недоволство в обществото и рецензии към Amazon
(снимка: CC0 Public Domain)

Родители на деца с име Алекса се оплакват, че дъщерите им са обект на тормоз, тъй като носят същото име, което Amazon употребява за своя виртуален помощник.

Някои даже са сменили името на детето си, тъй като споделят, че поредицата от смешки с Алекса е „ безмилостна “. Те приканват Amazon да промени думата за „ пробуждане “ на виртуалния помощник и да му дадат не-човешко име.

Amazon отговори, че е „ тъжен “ от тези проблеми и и че са налични и различни думи за пробуждане на изкуствения разсъдък, оповестява в репортаж по тематиката.

Името Алекса стана доста известно през последните години, защото от ден на ден семейства употребяват гласово задействани интелигентни високоговорители. Amazon Echo и Echo Dot употребяват името Алекса за гласова команда, преди да дадат указания или да зададат въпрос.
още по тематиката
Това обаче основава проблеми на хората на име Алекса. Те постоянно отнасят смешки, свързани с името си, което не всеки път е прелестно, а от време на време е и недопустимо.

Хедър, чиято щерка се споделя Алекса, споделя, че момичето ѝ е обект на смешки и грубости от страна на други деца и от време на време даже от учители – поради името си. Проблемът се откроил, когато детето почнало приблизително учебно заведение.

„ Тя стартира да не желае да се показва поради шегите и реакцията на хората. Тя беше и към момента е дете, само че възрастните считат, че няма нищо неприятно в това да се майтапят с нея. Опустошително е. Училището реагира несъответстващо и ни сподели, че има потребност от създаване на резистентност “, споделя Хедър.

По нейните думи, казусът е оказал голямо въздействие върху психологичното здраве на щерка ѝ. В последна сметка фамилията решило законно да промени името на Алекса.

„ Тя е на доста по-добро място в този момент. Преместихме я в ново учебно заведение, с цел да ѝ дадем опция за ново начало. Но неправдата в никакъв случай няма да напусне нито нея, нито нас. Amazon би трябвало да промени общоприетата фраза за пробуждане на своите устройства “.

Подобен проблем среща и майката на 6-годишно момиченце на име Алекса. Малката към този момент е станала обект на толкоз смешки, че споделила с майка си: „ Не желая хората да знаят името ми “.

Родителите на деца с името Алекса са недоволни, че Amazon „ не популяризира обстоятелството “, че думата за пробуждане може да бъде изменена “.

„ Ние проектирахме нашия гласов помощник по този начин, че да отразява качествата, които ценим у хората – да бъде интелигентен, деликатен, съпричастен и приобщаващ “, дадоха отговор от Amazon на рецензиите.

„ Ние сме натъжени от горчивия опит, който споделихте, и желаеме да го кажем доста ясно: тормозът от всевъзможен тип е недопустим и ние го осъждаме с най-решителните вероятни сили “, споделят от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР