Устните ви се напукват? Вижте причините: напуканите и разрошени“ устни

...
Устните ви се напукват? Вижте причините: напуканите и разрошени“ устни
Коментари Харесай

Устните ви се напукват? Вижте причините

Устните ви се напукват? Вижте аргументите: напуканите и „ разрошени “ устни освен основават дискомфорт, само че са и неприветливи, тъй като несъмнено вършат усмивката ни по-малко забележителна.

Червилата не се нанасят както би трябвало, от време на време се затрудняваме при потреблението на избрани храни и питиета. Дали единствено честото олизване на устните може да е причина за напукването им? Не, вижте и други вероятни аргументи.

Чипсове, семки, снаксове и т. н. Тези лакомства могат да бъдат причина за напукването и лющенето на кожата на устните. Солта задържа вода, тъй че може да всмуква водата от устните и просто да ги изсуши. В допълнение, пикантните храни също могат да допринесат за напукването на устните.

Поради бързия продан на кожните кафези на устните, вие сте по-податливи на сухота, в случай че не сте вярно хидратирани, споделят западни кожни лекари, представени от az-jenata.bg. Дехидратацията може да се случи когато и да е на годината, само че е по-често през зимата, когато сухият въздух на закрито може да лиши кожата от естествената влага.

Според западни проучвания, дефицитът на витамини B2 и B3 може да аргументи сухота и напукване на устните. От друга страна, тези витамини са нужни за вярното действие на организма. Витамин B2 е виновен за положителния метаболизъм, регулирането на равнището на аминокиселините в кръвта и действието на всички кафези в тялото. Дефицитът на витамин B3 е значим за салдото на холестерола, метаболизма на въглехидрати и мазнини.

Витамин В3 е мощен антиоксидант и един от най-важните за здравето и хубостта на кожата.

Кожата на устните също се нуждае от слънцезащита, а нея можем да си я осигурим посредством подхранването с разнообразни балсами за устни за задачата. Слънцето извлича водата от кожата и това може да я направи по-суха. Също по този начин възпалението от слънчево изгаряне може да остави устните да се лющят, до момента в който кожните кафези се пробват да се възстановят.

Ако сте фенове на горещите супи, чайове и кафета, не се учудвайте, в случай че устните ви са напукани през множеството време. Кожата в тази част на лицето е доста деликатна и нежна и мъчно би понесла високите температури на напитките.

Напукването на устните може да се случи и вследствие на нанасяне на червило, еликсир или емайл, изключително в случай че сте алергични към някои от съставките на продуктите. Но алергии към някои храни също могат да доведат до напукване на кожата на устните.

Прекомерният банкет на витамин А в организма може да аргументи сухи устни, напукване, лющене и кървене.

Един от признаците на хроничното инфектиране е напукването на устните, само че и нарасналото обособяване на слюнка. Освен това хората с сензитивна кожа са по-склонни към възпаления в региона на устните, сочат западни проучвания.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР