Устните са много по-многословни, отколкото може да изглежда. Понякога те

...
Устните са много по-многословни, отколкото може да изглежда. Понякога те
Коментари Харесай

Какво казват устните за вашето здраве?

Устните са доста по-многословни, в сравнение с може да наподобява. Понякога те безусловно крещят за болесттите на тялото - ние ви споделяме по какъв начин да разберете езика им. Ако имате…

Сухи и напукани устни

Приемете сухотата и лющенето като зов за помощ и молба за влага. Кожата на устните е извънредно сензитивна и тънка и първа реагира на неналичието на вода в организма, тъй че вместо още веднъж да мажете устните си с еликсир, изпийте чаша елементарна вода. Между другото, дехидратацията не е единствената причина за сухи устни. Вторият най-често срещан провинен е слюнката, която изсушава и изтегля влагата от кожата, тъй че, апелирам, спрете да облизвате устните си.

И най-после, сухотата може да демонстрира и проблеми с лигавицата на хранопровода и стомаха, ерозии и гастрит. Устните постоянно са едни от първите, които оповестяват за проблеми с вътрешните органи.

Пукнатини по краищата на устните

Най-често повода за образуването на пукнатини по краищата на устните са разнообразни инфекции, породени от бактерии, които се появяват вследствие на неправилна хигиена на устната празнина. Това важи изключително за тези, които носят скоби или разнообразни протези. Нетретирани вярно, те са отлична среда за развиване на нездравословни бактерии. Нашият съвет е да внимавате повече за хигиената си и да посетите кожен лекар, който да избере вярното лекуване.

Промяна на цвета

Ако някой ден в огледалото вместо красиви розови устни видите нещо крещящо блестящо или отвратително неясно, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да изключите опцията да сте яли нещо оцветяващо - бонбони, горски плодове или плодове. Ако несъмнено не сте яли нещо сходно, тичайте на доктор. Промените в цвета на устните могат да бъдат породени както от проблеми с черния дроб, по този начин и от разнообразни алергични реакции. Между другото, цветът на устните също се трансформира заради несъразмерното пушене.

Подуване

Лекото отичане на устните заран може да значи, че тялото ви е предразположено към струпване на непотребни течности. В други случаи подутите устни демонстрират алергична реакция. И в двата случая е по-добре да посетите доктор. Освен това във втората обстановка това би трябвало да стане допустимо най-скоро.

Бледост

Неестествената бледност на устните може да възникне по две аргументи - заболяване и липса на слънце. Ако се чувствате чудесно и не забелязвате нищо съмнително, просто се пробвайте да прекарате малко повече време на открито. Но въпреки всичко е по-добре да се консултирате с доктор, най-често бледите устни " алармират “ за проблеми със стомашно-чревния тракт, анемия или чернодробно заболяване.

Пукнатини в ъглите на устните

Пукнатини в ъглите на устните демонстрират липса на витамин В2 и отслабена имунна система. Променете диетата си и обърнете повече внимание на здравето. Хранете се здравословно, яжте повече зеленчуци и плодове и няма да навреди да започнете да приемате мултивитамини.

Повишена сензитивност

Повишена сензитивност, зачервяване и раздразнение по краищата на устните могат да бъдат породени от алергии, в това число към хигиенични артикули, като вода за уста или паста за зъби. Традиционно такива алергии са съпроводени и от зачервяване на венците.

Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР