Уставът на конгреса не е нарушен, заяви Йордан Лечков в

...
Уставът на конгреса не е нарушен, заяви Йордан Лечков в
Коментари Харесай

Уставът на конгреса не е нарушен на конгреса на БФС

Уставът на конгреса не е нарушен, съобщи Йордан Лечков в БТВ "Тази заран ". Той отговори на Димитър Бербатов и неговия екип, които настояват, че има нарушавания при избора на Борислав Михайлов за нов президент на БФС. Михайлов бе избран отново за президент на изключителния конгрес с 241 гласа против 230 за Бербатов. Христо Порточанов беше подсилен от 8 клуба.

"Уважавам мнението на всеки, желаеха конгрес. Съдът го назначи. Всичко в тази страна беше съобразено с желанието на група младежи, няма значение дали са можещи или неможещи. Всичко, което желаеха през вчерашния ден - преброители, наличие от УЕФА, ФИФА, ние въпреки всичко сме организация, която предстои на надзор. ", стартира Лечков, като разяснява и недопускането на публицистите до конгреса.

Припомнено беше, че представителите на медиите трябваше да следят от монитори в пресцентъра, само че без тон.

Масово се прави в Европа. Това ли е най-големият проблем? Прозрачността е.. ето, аз съм тук, разяснява Лечков.

По отношение на конгреса той беше безапелационен, че всичко е наред и уставът би трябвало да се чете вярно. Решенията, а не гласуването. Виждате ли къде е уловката? В залата! Може да са били 500 клуба, само че отиват до урните 480. Другите са в залата, само че не желаят да гласоподават. Това гласоподаване трае близо 3 часа, не е решение.

Решенията се взимат от Изпълкома. Трябва дружно да се обединим, освен футболните хора, а всички спортни хора, да има смяна във финансирането на спорта. От страна на страната би трябвало да се акцентира на образованието на треньорите.

Преди месец Изпълкомът на БФС гласоподава постоянен конгрес през март 2022 година Все още не е ясно дали той ще се организира. Трябва да има конгрес, само че да не е избирателен, а да се гласоподава бюджет, сподели още Лечков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР