Установиха самоличността на жената, която бе намерена в отдалечен район

Установиха самоличността на жената, която бе намерена в отдалечен район ...

Установиха коя е жената с амнезия, намерена на остров в Хърв...


Установиха самоличността на жената, която бе намерена в отдалечен район на хърватския остров Крък, без да си спомня коя е и откъде е дошла, съобщава агенция Асошиейтед прес.

Полицията идентифицира жената като 57-годишната Даниела Адамцова от Словакия. Самоличността й е установена, след като са били получени множество сигнали от Хърватия и чужбина. Според медиите сигналът, разкрил нейната самоличност, е дошъл от САЩ, където тя живяла до 2015 г., след което се преместила в Ирландия.

Когато била намерена на острова, Даниела не можела да си спомни дори името си. Тя е била без документи за самоличност и мобилен телефон. По-късно полицията публикува снимката й с призив за съдействие за установяване на самоличността й.

Местните спасителни служби съобщиха, че жената е прекарала една нощ на морския бряг и е открита "изтощена, дезориентирана и с леки наранявания". По-късно е транспортирана в болница в град Риека, а полицията определи състоянието й като "стабилно" и заяви, че социалните служби ще поемат случая, след като Даниела бъде изписана.

Източник: marica.bg