Установеното огнище на COVID-19 в затвора в Сливен обхвана 13

...
Установеното огнище на COVID-19 в затвора в Сливен обхвана 13
Коментари Харесай

Бум на коронавирус в Сливенския затвор

Установеното огнище на COVID-19 в пандиза в Сливен обхвана 13 души, оповестиха от Областния спешен щаб. Диагностицирани са 9 лишени от независимост дами и четирима чиновници. Лишените от независимост са изолирани от останалите. Грижата за тях и лекуването се реализират от медицинския център към пандиза. Служителите са под домашна карантина. Лекуват се под наблюдението на персоналните си лекари.

От РЗИ оповестиха, че положението на всички болни е релативно положително и не се постанова хоспитализация. През последното денонощие нови болни – лишени от независимост или чиновници, няма.

През последното денонощие 51 души са новозаболелите в региона. 164 души са излекувани.

За страдание, починаха двама пациенти с COVID-19, на възраст 65 и 81 години. Областният щаб изрича съболезнования на фамилиите и околните.

258 души са имунизирани на 14 април. С тях общият брой на имунизираните поданици на региона от началото на акцията до момента възлиза на 11 120, като 1 815 от тях са получили и втора доза.

През идната седмица общопрактикуващите лекари ще получат РНК-ваксини за имунизация с първа и втора игла на пациентите от техните листи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР