Установено е конкретното лице, извършило хакерската атака срещу български правителствени

...
Установено е конкретното лице, извършило хакерската атака срещу български правителствени
Коментари Харесай

Установено е лицето, извършило хакерската атака срещу сайтове на български институции

Установено е съответното лице, направило хакерската офанзива против български държавни уеб сайтове, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

Той сподели, че лицето не се намира в България, а на територията на Русия. " Конкретно лице с съответен адрес, адресът е на територията на Руската федерация ", сподели Сарафов. Той добави, че предстоят дейности за правна помощ по отношение на следствието.

Министерство на вътрешните работи, министерствата на защитата, правораздаването и Конституционния съд бяха обект на съветска хакерска офанзива. Атаката идва от съветския град Магнитогорск, заяви основният прокурор Иван Гешев.

Руската хакерска група KillNet пое отговорността за блокирането на достъпа до уеб страниците на редица държавни институции като заяви за офанзивата в формалния си канал в " Телеграм ".

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов обвърза хакерската офанзива със замесването на България с гърмежа на Кримския мост. „ Те са свързани дейности, не е инцидентно. Някои ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България, че е взела участие по един или различен метод. В последна сметка страната ни не е взела участие във гърмежите. А хакерската офанзива беше отбита сполучливо ”, сподели Стоянов в изявление за Нова телевизия.

Стратегическият за Москва Кримски мост, по който съветските сили в Украйна получават доставки на военна техника и гориво, беше отчасти опустошен от мощна детонация. Ръководителят на Следствения комитет на като страна, от която е тръгнал камион, претрупан с експлозиви., през които е минал камионът, за който Москва твърди, че е бил взривен на Кримския мост, споделиха българските управляващи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР