Установено е, че ръцете на мъртвец, които първоначално лежали плътно

...
Установено е, че ръцете на мъртвец, които първоначално лежали плътно
Коментари Харесай

Сложиха камера при мъртвец: Човешкото тяло продължава да се движи година и половина след смъртта.

Установено е, че ръцете на труп, които в началото лежали компактно до тялото, по-късно се оказали необятно разперени настрана
Човешкото тяло продължава да се движи година и половина след гибелта. А учени съумяха за първи път да запечатат на камера какво се случва по време на процеса на разлагането му.
Видяното от експертите може да шокира хората със слаби нерви, тъй като се оказва, че през цялото това време мъртвецът продължава да се движи.

Изследванията са извършени в Австралийския Център за тафономически пробни проучвания (Australian facility for taphonomic experimental research – AFTER. Буквалният превод от британски език на абревиатурата значи след това.

Това е единственото научно-изследователско институция в Южното полукълбо, в което се изследва процесът на разложение на човешкото тяло в естествени условия.Учените са настроили автоматизираната си камера по този начин, че на всеки половин час от светлата част от денонощието тя да запечатва това тъжно представление. Снимките са траяли 17 месеца, прецизира Science Alert.

Специалистите, проучили получените записи, не предполагали, че трупът ще се окаже толкоз преносим. Всъщност, те не считали да наблюдават интензивността му, а просто желали да ревизират оповестения от предшествениците им модел, описващ процеса на разложение в другите стадии.

Въпросният модел издържал тестванията. А в хода на проучването, управлявано от Алисън Уилсън от Централния университет в Куинсланд, са открити и някои новости. Например, открито е, че ръцете на труп, които в началото лежали компактно до тялото, по-късно се оказали необятно разперени настрана.

„ Мислим, че придвижването е обвързвано с процеса на разложение, защото тялото (по натурален начин) се мумифицира, а сухожилията изсъхват ”, споделя Уилсън. Откритието на експертите може да има огромно значение при определянето на времето и аргументите за гибелта на избран човек. Инфо: БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР