Установено е безспорно, че от 2 400 000 потребители в

...
Установено е безспорно, че от 2 400 000 потребители в
Коментари Харесай

Кабелните пирати нанесли щети за над 10,5 млн. лв.! Изнесоха много подробности за вчерашната акция!


Установено е несъмнено, че от 2 400 000 консуматори в страната 700 000 са в сивия бранш. Сигнали до ГДБОП и Прокуратурата за разпространение на ТВ стратегии без позволение на носителят на авторското право са подадени преди повече от два месеца. " Не единствено се откри достоверността на сигнала и обстоятелствата в него, само че се откри на територията на съвсем цяла Южна България, извършващи се закононарушения на телевизионни стратегии и малките екрани, които не са алармирали за нарушение на авторските им права ", уточни Арнаудова.

" Явните деяние бяха по 3 съществени посоки – наказателно гонене на причинители на данъчни закононарушения и на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, данъчни инспекции и нарушавания, които бяха установени от Комисията за контролиране на известията ", добави още тя. Вчера са осъществени по едно и също време на територията на посочените градове интервенции с 8 екипа със чиновници на ГДБОП, КРС, Национална агенция за приходите поемни лица и прокурори за претършуване на техниката и на касите на кабелните малките екрани.

В Благоевградски район водещото закононарушение е за данъчни закононарушения. Там са тествани две кабелни малките екрани, разпространение телевизия в съвсем цяла Югозападна България. След акцията има един арестуван в Дупница -  ИТ експерт, който по време на акцията прекъсвал връзката сред касовия уред и Национална агенция за приходите.

Размерът на нанесените вреди единствено за два месеца на Бтв, Нова и HBO по предварителна информация към вчерашния ден са 10 524 000 лева, само че е въпрос на доказване на действителния размер.

" Операцията продължава и в сегашния миг. След като са прекратени стратегиите с неустановени авторски права се управлява дали ще бъдат възобновени. Наблюдението на петте кабелни оператори продължава с регулярни инспекции. Всички други кабелни оператори ще бъдат тествани в къси периоди ", означи Явор Колев - шеф отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП. Той добави, че в Бургас откакто проверяващите екипи са се отдръпнали противозаконното разпространяване е възобновено. В RN Media Group са конфискувани сървъри, поддържащи лично тяхно приложение за интернет основана телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР