Установените от Русия здравни служители в Крим казват, че частните

...
Установените от Русия здравни служители в Крим казват, че частните
Коментари Харесай

Длъжностни лица в анексирания от Русия Крим казват, че частните клиники са спрели да извършват аборти

Установените от Русия здравни чиновници в Крим споделят, че частните клиники на анексирания от Москва полуостров са спрели „ непринудено “ осъществяване на аборти, което значи, че процедурата към този момент е налична там единствено в държавни медицински заведения

От ДАША ЛИТВИНОВА Associated Press 9 ноември 2023 година, 11:43 ч.

ТАЛИН, Естония -- Установените от Русия здравни чиновници в Крим обявиха в четвъртък, че частните клиники на анексирания от Москва полуостров „ непринудено “ са спрели да правят аборти, което значи, че процедурата към този момент е налична там единствено в държавни медицински заведения.

Този ход идва на фона на по-широки старания в Русия за ограничение на абортите, които към момента са законни и необятно налични, защото страната подхваща все по-консервативна посока при президента Владимир Путин. < /p>

През повече от две десетилетия на власт Путин построи мощен съюз с Руската православна черква и сложи „ обичайни фамилни полезности “, както и ускори намаляващото население на страната, в основата на неговата политика.

Като част от напъните управляващите в няколко съветски района през последните месеци се пробваха да убедят частните клиники да спрат спирането на бременността. В Татарстан в Централна Русия публични лица споделиха, че към една трета са се съгласили да спрат предлагането на аборти; в региона на Челябинск в Уралските планини, няколко клиники също го направиха. В най-западния регион на Калининград локалните законодатели споделиха, че обмислят възбрана за частни клиники.

Забраната в цялата страна също е нещо, което обмислят законодателите и Министерството на здравеопазването на Русия, като се твърди, че частните клиники постоянно нарушават съществуващите разпореждания, ограничаващи достъпа до аборт.

Държавната статистика демонстрира, че частните клиники в Русия, където безплатното, финансирано от страната опазване на здравето е налично за всички жители, съставляват към 20% от всички аборти през последно време години. Някои дами, които споделиха своя опит в онлайн общности, подкрепящи абортите, споделиха, че избират частни клиники, където могат да си намерят час по-бързо, изискванията са по-добри и лекарите не ги притискат да продължат бременността.

Министърът на опазването на здравето на Крим Константин Скорупски, назначен от Русия, сподели в онлайн изказване, че частните клиники на полуострова преди време са „ предложили да допринесат за възстановяване на демографската обстановка, като се откажат от осъществяването на аборти “, а от четвъртък, всички те го бяха създали.

В изказването му не се загатва град Севастопол, който се ръководи настрана, и не беше ясно дали там към момента има частни клиники осъществяване на аборти.

Две вериги частни клиники в Крим, с които Асошиейтед прес се свърза в четвъртък по телефона, потвърдиха, че към този момент не правят аборти, базирайки се на заповеди от управлението или органи. Един сподели, че е минал към месец, откогато са спрели да оферират процедурата на дами.

Москва анексира Крим от Украйна през 2014 година в ход, който не беше международно приет. Украйна се зарече да си върне полуострова.

Путин сподели предходната седмица, че „ казусът с абортите е изострен “ в Русия, само че има „ въпрос “ по какъв начин да бъде решен: посредством налагане на ограничавания или въвеждане на повече ограничения за поддръжка на фамилии с деца. Последното е нещо, което съперниците на абортите в Русия желаят да видят, дружно с спомагателни ограничавания като възбрана за частни клиники.

Жените в Русия могат да прекъсват бременност до 12 седмици без никакви условия, до 22 седмици при положение на обезчестяване и за неопределен срок, в случай че има медицински аргументи за това.

Въпреки това, те би трябвало да изчакат 48 часа или седмица, според от стадия на бременността, сред първото им назначение и самата процедура, ако премислят. < /p>

Предлагат им се и психически съвещания, предопределени да ги разубедят да прекратят бременността си, и им се споделя да попълнят онлайн „ мотивационен въпросник “, в който се показва поддръжката на страната, в случай че дамите продължат бременността.

В Крим Скорупски сподели, че към 21% от дамите, искащи аборт сред януари и септември 2023 година, са трансформирали решението си след консултация с психолог.

Новите разпореждания, признати през последните седмици, също лимитират продажбите на хапчета за аборт, употребявани за спиране на бременност през първия триместър, и доста незабавни контрацептиви, които се одобряват в границите на дни след беззащитен секс, с цел да се предотврати бременност.

Освен това най-малко два съветски района не разрешиха „ насърчаването “ на абортите, а различен обмисля сходна възбрана.

Важни истории < /h2>

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР