Установените от Русия власти започнаха да провеждат регионални избори в

...
Установените от Русия власти започнаха да провеждат регионални избори в
Коментари Харесай

Русия организира местни избори в окупираните части на Украйна

Установените от Русия управляващи започнаха да организират районни избори в четвъртък в елементи от Украйна, които Русия разгласи за свои предходната година, пробвайки се да затвърди властта на Москва в това, което тя назовава " нови територии " , макар продължаващия спор, предава " Ройтерс ".

Русия не управлява изцяло нито една от четирите области, в които се организират гласувания - Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон . Заедно с Крим - анексиран от Москва през 2014 година - те съставляват съвсем една пета от Украйна.

Три четвърти от страните в Общото заседание на Организация на обединените нации осъдиха това, което те нарекоха " опит за нелегално анексиране " на Русия на четирите района при гласоподаване през октомври предходната година.

Украински публични лица споделят, че изборите също са противозаконни и демонстрират за какво е невероятно да се проведат мирни договаряния с Москва, до момента в който Русия не изтегли всичките си войски от украинска територия.

И в четирите района назначените от  Москва  губернатори , комбинация от ветерани проруски политици и други, известни единствено на локално равнище, се стремят да получат цялостен мандат в изборите, които завършват на 10 септември, когато Русия организира районни избори.

Всички губернатори се кандидатират с утвърждението на съветския президент Владимир Путин, откакто се причислиха към блока на Кремъл " Единна Русия " с фанфари през последните месеци и се сблъскват единствено с номинална съпротива.

В пристанищния град Мариупол в Донецка област, който беше високомерен от Русия през май 2022 година след тежка, траяла месеци блокада, изборни чиновници поставят  краткотрайни изборна кабини.

Няколко поданици излязоха да гласоподават, показвайки неотдавна раздадените съветски паспорти на чиновниците, до момента в който служители на реда стояха в профил.

Много хора са избягали от окупираната от Русия територия, която претърпя едни от най-големите вреди от спора.
 Украйна прикани жителите в окупираните територии да не вземат участие в съветските избори
Украйна прикани жителите в окупираните територии да не вземат участие в съветските избори

Даже по опция да изоставен домовете си по време на " гласуването "

Украинският кмет на Мариупол в заточение Вадим Бойченко сподели пред Ройтерс, че хора от града, от който той избяга на 26 февруари 2022 година, два дни след нахлуването на Русия, са му споделили, че няма описи с гласоподаватели и описи с претенденти.

" Ясно е, че няма доверие от страна на хората към този развой , който би трябвало да се назова подправени избори ", сподели той в изявление в Киев, добавяйки, че чака повтаряне на това, което сподели, че се е случило при гласуването за анексиране предходната година.

" Те (служители, назначени от Русия) ще се разхождат от апартамент на апартамент, както правеха преди, разговаряйки с хората. Двама бойци стоят наоколо, носят картечници и те споделят на хората, че би трябвало да гласоподават " , сподели той.

Гласуването също стартира в четвъртък в Запорожка област, чийто назначен от Русия губернатор Евгений Балицки организира диалози с Путин през август, показани по държавната телевизия, в които сподели, че провинцията ще върне изрично прокремълския избор.

" Сигурни сме, че Обединена Русия ще получи резултата, който заслужава на изборите ", сподели Балицки, някогашен проруски народен представител в украинския парламент, чийто район е в челните редици на продължаващата украинска контраатака. Само към 80% от него се управлява от Русия.

Установените от Русия управляващи в четирите района удължиха гласуването с няколко дни, заявявайки, че е належащо да се понижи заплахата за гласоподавателите.

Данните, оповестени от следен от Кремъл социологичен институт при започване на август, демонстрираха, че претендентите на " Единна Русия " събират най-малко. Според самостоятелния съветски новинарски уебсайт iStories единствено към половината от претендентите на Единна Русия в Херсонска и Запорожка област са локални поданици, като салдото е от самата Русия.

Миналата година Москва сподели, че четирите територии са върнали голямо болшинство гласове в интерес на анексирането от Русия на, които Украйна и нейните западни съдружници споделиха за лъжливи.
 Украйна споделя на критиците на бавната контраатака да млъкнат
Украйна споделя на критиците на бавната контраатака да млъкнат

Най-резкият сигнал до момента за разочарованието на Киев от приключването на информация от западни публични лица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР