Установени са сериозни нарушения от ръководството на Родопски драматичен театър

...
Установени са сериозни нарушения от ръководството на Родопски драматичен театър
Коментари Харесай

Откриха изтичане на големи суми от театъра в Смолян, полиция отвела директора*

Установени са съществени нарушавания от управлението на Родопски трагичен спектакъл – Смолян. Констатирано е, че се повтаря схемата, разкрита в Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград. Това се случва в рамките на инспекция, осъществена от Инспектората към Министерството на културата.

Разкрито е приключване на огромни суми пари към няколко компании. Сумата е идентична на тази, по която е повдигнато обвиняване на шефа на Разградския културен институт.

Проверките не престават. Поетапно ще се ревизират всички държавни културни институти в региона на театралните изкуства, както на всички звена на Министерството.



Директорът на театъра в Смолян Румен Бечев е бил изведен от постройката от униформени и качен в патрулна кола. Това е станало към 14:00 часа, написа. Той е бил ескортиран за разпит до пловдивското разследване, научи още медията ни.

Манукян към момента не е внесъл паричната си гаранция от 50 хиляди лв.. Освен това не е изминал периода, в който Манукян има право да апелира размера на наложената му мярка за неотклонение. 

Припомняме, че Левон Манукян беше задържан и упрекнат за фиктивни назначения, с което е ощетен бюджетът.

Присвоени са средства на театъра в размер малко под 1 милион лв., оповестиха от прокуратурата.

Сключвани са действителни трудови контракти, само че хората в никакъв случай не са работили действително в театъра. Получавали са парите и след това са ги предавали на един от обвинените - Атанас Георгиев.

Четирима души са с повдигнати обвинявания по случая. Вчера съдът в Пловдив постанови и непрекъснат арест за програмиста Петко Писков, считан от обвиняването за мозък на схемата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР